Companii

Dedeman, în cărţi să preia fabrica de hârtie Letea din Bacău şi terenul de 30 de hectare aferent

Fabrica Letea din Bacău a intrat în insolvenţă în 2011

Fabrica Letea din Bacău a intrat în insolvenţă în 2011

Autor: Cristina Roşca

11.04.2019, 09:35 2411

Fabrica, cel mai mare furnizor de hârtie de ziar şi produse de papetărie din ţară în anii de glorie, a intrat în faliment în 2011.

Retailerul de bricolaj Dedeman, cel mai mare business antreprenorial românesc, controlat de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, a depus o ofertă pentru a prelua fabrica de hârtie Letea din Bacău şi terenul de circa 30 de hectare pe care aceasta este amplasată.

„Am încercat vânzarea fabricii Letea prin negociere directă. Acum câteva luni grupul Dedeman a venit cu o ofertă îmbunătăţită care a fost acceptată de creditori. Acum vine etapa supraofertării, ceea ce înseamnă că în termen de 30 de zile de la apariţia informaţiei în presă, oricine poate veni cu o propunere mai bună, iar apoi vine momentul licitaţiei închise cu doi participanţi (dintre care unu va fi Dedeman – n.red.)“, spune Florin Dragomir, asociat coordonator al lichidatorului judiciar Sierra Quadrant. El nu dezvăluie valoarea ofertei Dedeman, dar spune că suma este pentru teren şi clădiri, acestea din urmă fiind demolabile. Terenul industrial măsoară 30 de hectare. Contactat de ZF, Dragoş Pavăl nu a răspuns solicitării privind oferta făcută şi planurile pentru acest proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO