Companii

Dedeman lângă Ikea: Fraţii Pavăl discută cu Ţiriac achiziţia unui teren lângă viitorul Ikea Timişoara. Tranzacţie de 15 mil. euro

Dedeman lângă Ikea: Fraţii Pavăl discută cu Ţiriac...

Autor: Bogdan Alecu

25.07.2021, 00:07 36351

Fraţii Pavăl analizează posibilitatea achiziţiei unui teren de la Ion Ţiriac lângă viitorul magazin Ikea Timişoara, pentru care ar putea plăti 15 mil. euro, potrivit datelor din piaţă. Astfel, Dedeman ar repeta mutarea din Bucureşti, unde în Băneasa a construit cel mai mare magazin al său, în urma unei investiţii de 36 mil. euro tot lângă un magazin Ikea, în timp ce pe bdul Theodor Pallady din Capitală Ikea a construit vizavi de Dedeman.

Terenul din judeţul Timiş este amplasat în localitatea Dumbrăviţa, „lipită“ de Timişoara şi în interiorul centurii de nord a oraşului pe drumul naţional 69 Timişoara Arad. În Timişoara Dedeman mai are deja două magazine, ultimul fiind deschis în 2015 în urma unei investiţii de 15 mil. euro.

Ikea a cumpărat în 2019 un teren de 8 hectare tot de la Ion Ţiriac într-o tranzacţie estimată la 8 mil. euro, adică 100 euro/mp. Dacă Dedeman ar cumpăra restul de 15 hectare tot cu 100 euro/mp, atunci tranzacţia s-ar ridica la 15 milioane de euro.

Întreg terenul are o suprafaţă de 23 de hectare şi se află în apropiere de arena sportivă Constructim din Timişoara.

Cea mai recentă investiţie a suedezilor de la IKEA pe piaţa locală este magazinul din zona Pallady, în care au in­vestit aproximativ 90 de milioane de euro. În noua uni­tate lucrează 600 de angajaţi, acesta fiind al doilea ma­gazin IKEA de pe piaţa locală - după cel din Băneasa - şi cel mai mare din sud-estul Europei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO