Companii

Delgaz Grid, E.ON: Investiţiile în infrastructura energetică sunt cruciale pentru economie. Vorbim de miliarde de euro cu impact în PIB. Compania şi-a bugetat pentru anul acesta un business de 2,47 miliarde de lei, cu 13% mai mult faţă de rezultatul de anul trecut.

Delgaz Grid, E.ON: Investiţiile în infrastructura...

Autor: Roxana Petrescu

10.07.2024, 17:30 55

Delgaz Grid, companie a grupului E.ON în Româ­nia, care gestionează reţelele de distribuţie a energiei şi gazului natural din regiunea Moldovei, are pentru anul acesta un buget de investiţii de 788 milioane de lei din surse proprii şi fonduri UE, dar la nivel naţional sumele sunt de ordinul miliardelor de euro. Aceste investiţii însă au efect de multiplicare pe orizontală şi odată realizate contribuie nu doar la dezvoltarea sectorului energetic, ci la creşterea PIB-ului în general.

„Noi credem că in­ves­tiţiile în infrastruc­tura energe­tică sunt cru­ciale pentru dezvoltarea economiei şi pentru o tranziţie de succes către un viitor verde şi, de a­ceea, este absolut nece­sar ca autorităţile să cre­eze un cadru favorabil care să impulsioneze operatorii din domeniu să le reali­zeze. Vorbim despre miliarde de euro care trebuie direc­ţionate către infrastructura energetică pentru asigu­rarea integrării noilor capacităţi de producţie energie din surse regenerabile (producători şi prosumatori) şi a noilor tipuri de consumatori (pompe de căldură, staţii de încăr­care maşini electrice, etc. Acest aflux de investiţii fără precedent poate contribui din plin la avansul PIB, la crearea de noi locuri de muncă şi are un impact direct în competitivitatea economiei româneşti“, au spus repre­zen­tanţii Delgaz Grid, în răspunsurile trimise pentru anuarul Cei mai mari jucători din economie, proiect editorial ZF publicat recent. Compania şi-a bugetat pentru anul acesta un business de 2,47 miliarde de lei, cu 13% mai mult faţă de rezultatul de anul trecut.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro