Companii

Deloitte: Directorii financiari se aşteaptă la o scădere masivă a cererii, reducerea veniturilor şi a numărului de angajaţi. Doar 9% dintre ei mai estimează o creştere a investiţiilor, faţă de 39% la finalul lui 2019

Deloitte: Directorii financiari se aşteaptă la o...

Autor: Roxana Rosu

16.06.2020, 12:22 218

Directorii financiari din România se aşteaptă la o scădere masivă a cererii, la reducerea veniturilor şi a numărului de angajaţi în acest an, percepţia lor cu privire la evoluţia companiilor pe care le conduc schimbându-se dramatic în ultimele luni din cauza pandemiei de COVID19, arată un studiu realizat de Deloitte în perioada aprilie-mai.

 Principala îngrijorare a directorilor financiari pentru acest an este legată de scăderea cererii (73%), iar 45% dintre ei se aşteaptă la reducerea cererii externe. Ponderea celor care se aşteaptă la o scădere a veniturilor este de 67%, în condiţiile în care, la finalul lui 2019, 78% dintre ei estimau venituri în creştere.

În aceste condiţii, pentru următoarele 12 luni, directorii financiari iau în calcul, ca principală strategie, reducerea costurilor (58%), urmată, la distanţă mare, de asigurarea fluxului de numerar (16%) şi de creşterea organică (13%).

Doar 9% dintre respondenţi mai estimează o creştere a investiţiilor în următoarele 12 luni, faţă de 39%, la finalul lui 2019. De asemenea, proporţia celor care anticipează o scădere a numărului de angajaţi este de 44%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO