Companii

Deloitte: Mai mult de jumătate dintre companiile locale au planuri de reducere a emisiilor de carbon, pe care le vor finanţa în principal din surse interne şi fonduri UE

Deloitte: Mai mult de jumătate dintre companiile locale...

Autor: Roxana Rosu

27.04.2022, 12:24 53

Mai mult de jumătate (54%) dintre companiile locale intenţionează să-şi reducă emisiile de carbon, conform celei mai recente ediţii a studiului Deloitte CFO Survey România, desfăşurat în rândul a peste 100 de directori financiari din România.

Aproape un sfert dintre companiile participante la studiu (24%) intenţionează să-şi reducă emisiile cu 50% sau mai mult, în timp ce 16% au în plan reduceri de până la 50%, iar 14% şi-au stabilit ca obiectiv zero emisii nete. Aceste procente plasează România peste media Europei Centrale, unde doar 41% dintre companiile situate în cele 15 ţări participante la sondaj au un plan clar de reducere a emisiilor de carbon.

Companiile locale care operează în industriile prelucrătoare, servicii financiare şi bunuri de consum sunt mai active şi au deja strategii de reducere a emisiilor de carbon, se mai arată în raport.

La polul opus, companiile din domenii precum tehnologie, mass-media şi telecomunicaţii, energie, utilităţi şi minerit încă nu au făcut paşi în această direcţie.

O treime (33%) dintre companiile care intenţionează să-şi reducă emisiile de carbon au stabilit anul 2030 ca termen pentru atingerea obiectivelor, un procent similar cu cel raportat în celelalte ţări participante la sondaj (31%).

O mică parte dintre companiile participante la studiu care au planuri în acest sens au declarat că şi-au atins deja obiectivele de reducere a emisiilor (3%, atât la nivel local, cât şi la nivel regional).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO