Companii

Deloitte România a asistat Innova Capital în preluarea PayPoint România, companie cu active de 48 mil.lire sterline. Tranzacţia s-a finalizat în aprilie 2021

Deloitte România a asistat Innova Capital în preluarea...

Autor: Roxana Rosu

14.04.2021, 10:56 177

Deloitte România a asistat fondul de capital privat Innova Capital, cu sediul central în Polonia, în preluarea PayPoint România de la grupul britanic PayPoint, tranzacţie care s-a finalizat pe 8 aprilie 2021.

Acordul a fost semnat în octombrie 2020 pentru o valoare de 50 de milioane de euro şi a necesitat aprobări din partea autorităţilor de reglementare şi din domeniul competiţiei. De asemenea, acesta a inclus anumite condiţii precedente finalizării tranzacţiei.

PayPoint România a raportat active brute de 48,5 milioane de lire sterline la finalul lui martie 2020.

 Prin intermediul celor peste 19.000 de terminale situate în toată ţara şi al parteneriatelor cu peste 170 de furnizori de telecomunicaţii, utilităţi, transport şi servicii financiare, compania colectează peste 100 de milioane de plăţi de facturi pentru 85% din furnizorii români de utilităţi şi telecomunicaţii.

PayPoint România oferă şi servicii de reîncărcare a cartelelor şi transfer de bani şi permite plata cu cardul de credit sau debit.

„Ne vom folosi de experienţa noastră în investiţii în domeniul operării de plăţi, al administrării de POS-uri şi al serviciilor financiare pentru a asigura continuarea creşterii şi dezvoltarea de noi produse şi servicii pentru PayPoint România. Suntem nerăbdători să lucrăm cu echipa de management a companiei, să dezvoltăm proiecte noi şi inovatoare şi să contribuim la consolidarea poziţiei sale pe piaţa locală. Suntem recunoscători experţilor Deloitte pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în procesul de achiziţie”, a declarat Krzysztof Kulig, Senior Partner la Innova Capital.

Deloitte România a oferit servicii de due diligence financiar, fiscal şi în domeniul IT, precum şi servicii de suport în structurarea tranzacţiei. Echipa implicată în proiect a fost alcătuită din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Vlad Bălan, Director Adjunct Consultanţă Financiară, Ionuţ Vasilescu, Manager Consultanţă Financiară, Dan Bădin, Partener Servicii Fiscale, Ioana Năstase, Manager Senior Servicii Fiscale, şi Iulia Antonie, Manager Senior Consultanţă de Risc, Deloitte România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO