Companii

Deloitte România promovează patru directori în cadrul companiei şi un partener în cadrul firmei de avocatură Reff & Asociaţii

Deloitte România promovează patru directori în cadrul...

Autor: Cristina Bellu

26.07.2022, 11:30 263

Deloitte România anunţă că începând cu luna septembrie Clarisa Bulai a fost promovată pe poziţia de Director în cadrul practicii de consultanţă în managementul riscului, Adrian Ifrim, pe poziţia de Director în cadrul departamentului de consultanţă privind riscurile cibernetice, Andrei Paraschiv, pe poziţia de Director în practica de consultanţă, Cătălin Ruja, în rolul de Director în departamentul de consultanţă în risc şi reglementare pentru industria serviciilor financiare, şi Diana Fejer, în rolul de Partener în cadrul Reff & Asociaţii Î Deloitte Legal.

Clarisa Bulai s-a alăturat organizaţiei în ianuarie 2007 în calitate de consultant şi a luat parte la proiecte care au implicat îmbunătăţirea proceselor şi evaluarea sistemului de control intern atât pentru companii de top din sectorul retail, producţie şi telecomunicaţii, cât şi pentru instituţii din sectorul public, dar şi evaluarea funcţiilor de audit intern pentru organizaţii din industria bancară şi a petrolului şi gazelor naturale.

De asemenea, a avut rol de consultant sau auditor extern pentru companiile care sunt supuse cerinţelor de conformitate cu reglementările SOX (Sarbanes-Oxley), potrivit datelor transmise marţi de reprezentanţii Deloitte România.

Clarisa Bulai este membră a Institutului Auditorilor Interni şi a Asociaţiei de Audit şi Control al Sistemelor Informatice, deţinând următoarele certificări: auditor intern certificat (Certified Internal Auditor), certificare privind managementul riscului (Certification in Risk Management Assurance), profesionist certificat privind auditarea instituţiilor guvernamentale (Certified Government Auditing Professional), auditor certificat al sistemelor informatice (Certified Information System Auditor).

Adrian Ifrim, promovat Director în cadrul departamentului de consultanţă privind riscurile cibernetice al Deloitte România, conduce echipa axată pe simularea atacurilor cibernetice complexe şi testarea securităţii.

El s-a alăturat Deloitte în 2016 şi are o vastă experienţă în domeniul securităţii cibernetice, fiind implicat în planificarea, analizarea şi implementarea programelor de testare a securităţii sistemelor informatice companiilor pe care le-a deservit. În Deloitte, a construit o echipă specializată în Red Teaming, Thread Intelligence şi teste de securitate pentru companii din sectorul serviciilor financiare.

Adrian Ifrim deţine un master în securitatea reţelelor informatice complexe în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti şi a urmat cursurile din cadrul programului de EMBA al Maastricht School of Management Romania. De asemenea, deţine o serie de certificări, printre care Offensive Security Certified Professional (OSCP), Offensive Security Certified Expert (OSCE), Offensive Security Wireless Professional (OSWP).

Andrei Paraschiv, recent numit Director în practica de consultanţă a Deloitte România, are peste 22 de ani de experienţă în servicii de consultanţă în afaceri şi management, transformare digitală, arhitecturi de tip Enterprise, integrare de sisteme, management de proiect şi program, dezvoltare de produse software, managementul proceselor de business şi sisteme de tip Enterprise Content Management.

El a asistat clienţii în implementarea de soluţii software end-to-end bazate pe tehnologii open-source şi a contribuit la realizarea de proiecte conexe în cadrul practicii de consultanţă (analiza şi evaluarea arhitecturilor de sistem HW şi SW AS-IS, guvernanţă IT, rapoarte de tip IT due Diligence, definire de strategii IT şi asigurarea suportului pentru redactarea caietelor de sarcini şi a selecţiei de furnizori de soluţii IT).

Cătălin Ruja, numit recent Director în departamentul de consultanţă în risc şi reglementare pentru industria serviciilor financiare al Deloitte România, are o experienţă de 14 ani în ceea ce priveşte riscul de credit, analiza cantitativă şi modelarea riscului de credit - standardele IFRS 9 (dezvoltare şi validare), inclusiv ajustarea macroeconomică anticipativă (modelarea seriilor de timp), modelarea A-IRB (retail şi corporate), cuantificarea capitalului economic (de exemplu, pentru evaluarea ICAAP), simulări de criză (folosind metodologia internă şi sau cea recomandată de EBA), precum şi o expertiză extinsă privind exerciţiile şi metodologiile AQR şi ECB, dobândită de-a lungul implicării şi coordonării echipei în aproximativ zece exerciţii AQR.

În ultimii ani, Cătălin Ruja s-a concentrat pe oferirea de consultanţă privind noile reglementări în materie de ESG şi riscul cauzat de schimbările climatice, cu accent pe metodologiile privind dezvoltarea scenariilor bazate pe schimbările climatice.

Diana Fejer este Partener în cadrul practicii de drept societar şi fuziuni şi achiziţii a Reff & Asociaţii Î Deloitte Legal. Ea are experienţă de peste 17 ani în asistenţă juridică acordată clienţilor pe proiecte complexe de fuziuni şi achiziţii, acţionând atât de partea vânzătorului, cât şi de cea a cumpărătorului, în faza de due diligence, structurarea tranzacţiei şi în procesul de achiziţie/vânzare.

Diana Fejer a deservit clienţi în proceduri de reorganizare, oferindu-le suport în evaluarea implicaţiilor, structurarea procesului, elaborarea documentaţiei relevante şi implementare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO