Companii

Deloitte şi avocaţii de la Reff & Asociaţii au asistat Haier Tech în proiectul de construire a unei fabrici de electrocasnice în Prahova, investiţie de peste 50 mil. euro

Cristina Cojocaru, Senior Manager, Deloitte România, Larisa Popoviciu, Avocat Coordonator, şi Maria Niţulescu, Avocat Senior în cadrul Reff & Asociaţii

Cristina Cojocaru, Senior Manager, Deloitte România, Larisa Popoviciu, Avocat Coordonator, şi Maria Niţulescu, Avocat Senior în cadrul Reff & Asociaţii

Autor: Cristina Bellu

03.09.2020, 11:02 319

Deloitte România şi Reff & Asociaţii, societatea de avocaţi membră a reţelei globale Deloitte Legal, au oferit asistenţă Haier Tech, subsidiara locală a grupului Haier, în proiectul de construire în judeţul Prahova a primei fabrici de frigidere operată de gigantul chinez în Uniunea Europeană, investiţie estimată la peste 53 mil. euro şi pentru care statul va oferi un ajutor în valoare de 25 mil. euro.

“După ce a asistat Haier Tech în obţinerea acordului de finanţare pentru ajutor de stat, în decembrie 2019, practica de consultanţă în management a Deloitte România lucrează în prezent cu compania pentru implementarea proiectului”, spun reprezentanţii Deloitte.

Echipa specializată în drept imobiliar a Reff & Asociaţii Î Deloitte Legal a oferit asistenţă juridică pentru negocierea şi semnarea contractului pentru construcţia fabricii de frigidere şi alte electrocasnice din localitatea Ariceştii Rahtivani, situată în judeţul Prahova. Fabrica va avea o suprafaţă desfăşurată de 57.500 de metri pătraţi şi va fi construită de grupul Baupartner, în urma unei investiţii de peste 21 de milioane de euro. Conform contractului, lucrările vor fi finalizate şi proiectul va fi operaţional în primăvara anului 2021.

De asemenea, Reff & AsociaţiiÎ Deloitte Legal a asistat Haier Tech şi în vederea achiziţionării terenului de 100.000 de metri pătraţi pe care urmează să fie construită fabrica, situat în Parcul Industrial Allianso, unul dintre cele mai mari parcuri industriale din ţară.

„Cu toţii am lucrat intens pentru a construi ceea ce va deveni un pilon strategic în demersurile Haier de a-si consolida poziţia de lider la nivel mondial pe segmentul de refrigerare şi în transformarea în realitate a viziunii Haier Europe de a deveni prima opţiune a clienţilor pe nişa caselor inteligente în Europa”, spune Alessia Ianni, Cooling Technical Operation Director la Haier Europe şi Managing Director la Haier Tech.

Echipa de consultanţă a Deloitte România implicată în proiect a fost coordonată de Cristina Cojocaru, Senior Manager, iar din echipa Reff & Asociaţii Î Deloitte Legal au făcut parte Larisa Popoviciu, Avocat Coordonator, şi Maria Niţulescu, Avocat Senior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO