Companii

Dent Estet se aşteaptă la afaceri de 6 mil. euro în 2016

Dent Estet se aşteaptă la afaceri de 6 mil. euro în 2016

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.06.2016, 13:18 554

Grupul de clinici Dent Estet a investit 250.000 de euro într-un laborator de tehnică dentară şi estimează să recupereze investiţia în cinci ani. Pentru primul an de funcţionare, compania estimează o cifră de afaceri de 500.000 euro.

“Chiar dacă Aspen (laboratorul de tehnică dentară - n. red.) va deservi pentru început doar clinicile Dent Estet în România, mizăm şi pe colaborări internaţionale deoarece am identificat interes din partea medicilor din străinătate”, spune Cristian Taban, director executiv Dent Estet.

Pentru 2016, compania şi-a propus să mai inaugureze un studio de diagnostic şi prefigurare digitală pentru procedurile de estetică dentară şi o clinică pentru adulţi. Grupul de clinici preconizează o investiţie în valoare de 400.000 euro în noul sediu, alocată în special achiziţiei de aparatură medicală. Ca urmare, grupul de clinici vizează depăşirea valorii de şase milioane euro cifră de afaceri.

Înfiinţat în 1999, grupul de clinici dentare Dent Estet numără în prezent şapte clinici în Bucureşti şi Timişoara. Anul trecut, grupul a depăşit cifra de afaceri de 5,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă o creştere de 20% faţă de 2014. Rezultatele au venit ca urmare a creşterii afluxului de pacienţi, dar şi din creşterea diviziilor supraspecializate – implantologia, estetica dentară şi ortodonţia.

Recent, Consiliul Concurenţei a aprobat tran­zacţia prin care MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a pre­luat în urmă cu circa două luni pachetul majoritar în cadrul grupului de firme Dent Estet.

Compania va fi deţinută acum în pro­por­ţie de 60% de MedLife, restul de acţiuni rămânând în portofoliul antreprenoarei Oana Taban. Înainte de această tranzacţie, Dent Estet era controlat în mod egal de doi antreprenori locali, Oana Taban şi Nicu Hagi­vreta, potrivit datelor de la Consiliul Con­curenţei. Acesta din urmă a ieşit din acţionariat, iar Oana Taban a mai păstrat 40% din titlurile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO