Companii

Deşi este criză, gupul Iulius merge înainte cu proiectul gigant de la Romexpo, de peste 2 mld. euro: Va fi un pol urban puternic, un reper internaţional care va genera 30.000 de noi locuri de muncă

Iulian Dascălu, proprietarul Iulius

Iulian Dascălu, proprietarul Iulius

Autor: Bogdan Alecu

29.05.2020, 00:06 5256

Romexpo în calitate de utilizator al terenurilor din B-dul Expoziţiei a lansat în dezbatere publică construcţia unui complex multifuncţional care să includă pe lângă centrul expoziţional şi un centru pentru afaceri, unul comercial şi de recreere, centru cultural şi turistic, alături de anexe precum parcări sub şi supraterane. Cu o investiţie estimată de ZF la peste 2 mld. euro, acesta ar urma să fie cel mai mare proiect imobiliar realizat vreodată în România de către un investitor privat. Proiectul va include 14 turnuri, dintre care cel mai înalt va avea 41 de etaje plus un etaj tehnic.

Camera de Comerţ şi Industrie a României a demarat primele proceduri pentru obţinerea autorizaţiilor necesare demarării proiectului imobiliar de la Romexpo, potrivit datelor de la Urbanism, iar proiectul este susţinut de compania Iulius.

„Propunerea de dezvoltare presupune un proiect mixt complex, care va fi realizat în etape, ce include foarte multe componente social – culturale, cu un impact pozitiv semnificativ şi direct pentru comunitate şi pentru companiile mici şi mijlocii. Se doreşte un pol urban puternic, un reper internaţional prin amploarea şi conceptul său, care păstrează o puternică identitate românească. Vorbim despre funcţiuni culturale, artistice, retail, office, dar şi soluţii pentru modernizarea infrastructurii“, au spus oficialii Iulius Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO