Companii

Designerul-şef al Renault: Viitorul Duster este proiectat şi desenat în România. “S-a întors acasă”

Designerul-şef al Renault: Viitorul Duster este...

Autor: Bogdan Alecu

16.09.2015, 11:59 2823

Biroul de design de la Bucureşti al Renault alături de Renault Technologie Roumanie a intrat “în linie dreptă” cu viitorul Duster, cea de-a doua generaţie a SUV-ului Dacia aşteptat în 2018, la opt ani de la lansarea primului model.

Este cel mai important proiect derulat în prezent, în condiţiile în care Duster, comercializat atât sub brandul Dacia cât şI Renault dar şi Nissan, este cel mai bine vândut model al Grupului Renaultla nivel mondial. 


“Designul viitorul Duster nu este complet gata, dar am adoptat decizia finală. Acum proiectul este în România pentru a fi dus spre realizare. Maşina a ajuns acasă”, a spus Laurens van den Acker, designerul-şef al Grupului Renault.


Printre cele mai importante proiecte derulate la centrul de design din Bucureşti se numără şI Renault Kadjar, primul crossover compact al constructorului francez. Miza lui Duster este însă mai mare, fiind printre puţinele modele create vreodată sub imaginea de maşină comercializătă pe toate continentele, Asia, Europa, Africa şi America de Sud. 


“Precum în toate cazurile, a fost o competiţie. Duster este modelul grupului cu cele mai mari, este un model foarte important pentru Renault. Nu este doar un succes în Europa sau România, ci şi în Africa, America de Sud şI India sau Rusia. Dacă este o maşină pentru care toată lumea să-şI dea interesul este aceasta”, a subliniat Laurens van den Acker. 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO