Companii

Detaliile tranzacţiei prin care Mid Europa a preluat Regina Maria: cine sunt noii acţionari ai operatorului de servicii medicale

Detaliile tranzacţiei prin care Mid Europa a preluat...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.08.2015, 19:14 2955

Detaliile prin care fondul de investiţii Mid Europa Partners a preluat operatorul de servicii medicale Regina Maria de la fondul de investiţii Advent Internaţional şi de la fondatorul Wargha Enayati, cea mai fierbinte tranzacţie din industria farma din acest an, au fost făcute publice într-un document din Monitorul Oficial.

Advent, prin firma Eurohealth, a vândut pachetul de 80% din acţiunile pe care le avea  la Regina Maria, în timp ce Wargha Enayati şi-a cedat pachetul de 2,92% din capitalul societăţii, iar Mitra Enayati a vândut 17,12% din participaţii către Mid Europa.

Pentru a putea achiziţiona Regina Maria, operată prin intermediul firmei Centrul Medical Unirea, Mid Europa au înfiinţat o nouă companie numită MEP Capital Investments SRL, cu sediul în Bucureşti.

Transferul tuturor părţilor sociale s-a făcut la o valoare nominală de 10 lei, astfel că fondul de investiţii a plătit 56,9 milioane de lei pentru a deţine participaţiile în companie. Valoarea totală a tranzacţiei a fost estimată la 100 de milioane de euro. Valoarea tranzacţiei nu apare însă printre datele comunicate în documentul oficial.

Zvonurile apărute în piaţă anul trecut, potrivit cărora Advent vrea să iasă din acţionariatul Regina Maria, au prins contur la începutul acestui an, când au fost vehiculate şi primele nu­me ale potenţialilor cumpă­ră­tori: Mid Europa, operatorul de ser­vicii medicale din Turcia Aciba­dem, grupul german Frese­ni­us şi fondul de investiţii War­burg Pincus. Dacăfaptul că Mid Europa a câştigat cursa pentru Re­gina Maria nu a luat prin sur­prindere pia­ţa, o surpriză mai mare a repre­zen­tat-o decizia lui Enayati de a renunţa complet la businessul pe care l-a înfiinţat.

Regina Maria este al doilea mare ju­că­tor de pe piaţa locală a serviciilor me­dicale după cifra de afaceri (55 mil. euro în 2014), liderul acestui sector fiind MedLife (cu afaceri de 80 mil. euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO