Companii

Dezastru. Aeroportul internaţional din Tulcea, poarta de intrare spre Delta Dunării, nu are nicio cursă regulată din 1993. Doar 360 de pasageri a raportat anul trecut pe curse private

Dezastru. Aeroportul internaţional din Tulcea, poarta de...

Autor: Mirabela Tiron

01.02.2023, 19:30 7840

♦ Compania de stat Tarom a avut zboruri regulate până în 1993 pe aeroportul din Tulcea ♦ Deşi pista aeroportului a fost modernizată cu fonduri europene pentru ca avioane mari precum Boeing 737 sau Airbus 320 să poată ateriza/decola, aeroportul nu are în continuare niciun zbor regulat.

Aeroportul internaţional Delta Dună­rii din Tulcea, care nu are nicio cursă regula­tă din 1993, cu excepţia celor câteva efectua­te în 2014 de compania omului de afaceri Ovidiu Tender, a avut anul trecut doar 360 de pasageri pe curse private, potrivit oficialilor Asociaţiei Aeroporturilor din România.

Ultimele date arată că aeroportul a tre­cut printr-un proces de modernizare cu 12 mi­lioane de euro prin 2016, pe fonduri euro­pene, prin care s-a modernizat pista de de­colare-aterizare şi extins terminalul de pasa­geri dar în continuare aeroportul rămâne „internaţional“ doar pe hârtie, iar în ciuda numelui „aeroportul internaţional Delta Dunării“ nu contribuie cu nimic la creşterea numărului de turişti în Delta Dunării. Mai mult, ultimele date arată că în ciuda inves­tiţiei realizate aeroportul a fost declasificat la finalului anului 2017 pentru că nu îndeplinea condiţiile impuse la nivel european. Ulterior aeroportul anunţa alte proiecte de moder­nizare tot pe fonduri europene. Oficialii aeroportului nu au răspuns solicitării ZF cu privire la valoarea totală a investiţiilor rea­lizate, la numărul de pasageri şi lipsa curse­lor regulate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO