Companii

Dezastrul din staţiunile balneare: 40% din cele 3000 de camere din hoteluri şi vile a firmei controlate de confederaţia sindicală Frăţia, închise

Dezastrul din staţiunile balneare: 40% din cele 3000 de camere din hoteluri şi vile a firmei controlate de confederaţia sindicală Frăţia, închise

Foto: Ana Poenariu

Autor: Mirabela Tiron

31.10.2011, 13:24 393

Doar 1800 de camere din cele 3000 operate în staţiunile balneare de Sind Tour Trading, controlată de confederaţia sindicală CNSLR Frăţia sunt operaţionale, restul fiind ţinute închise din cauza condiţiilor oferite.

"La hotelul de două stele Dacia din Băile Herculane covoarele sunt din 1974. Doar camerele de pe primele nouă etaje sunt deschise, hotelul având 15 etaje. Este nevoie de modernizarea imediată a acestgui hotel", a declarat Michele Meoni, care a preluat conducerea unităţilor operate de Sind Tour în urma unui contract de management cu compania Tour Mirinvest.

Sind Tour Trading, care administrează 7 hoteluri şi 11 vile, este controlată de confederaţia sindicală CNSLR Frăţia. Sind Tour Trading deţine hotelurile Muncel din Băile Felix, Dacia şi Domogled din Băile Herculane, Montana din Covasna, Someşul din Sângeorz Băi, vile şi apartamente la Vidra şi Voineasa, precum şi hotelurile Brădişor şi Vidruţa din Voineasa.

Sind România a încheiat un contract de asociere în participaţiune cu compania Tour Mirinvest, deţinută de omul de afaceri de afaceri timişorean Neculai Miron, care va veni cu 6 milioane de euro pentru modernizarea unităţilor Sind România.

"Compania Tour Mirinvest va investi 6 milioane de euro din fonduri proprii în modernizarea proprietăţilor Sind Tour Trading, urmând să ne recuperăm banii de la proprietari în următorii 9 ani. Programul de investiţii pe termen lung presupune şi alocarea din partea Sind România a 4 milioane de euro ", a declarat Michele Meoni, care a prleuat conducerea Sind România,

Primul hotel care va fi modernizat este Domogled din Băile Herculane, în care se vor investi 1,5 milioane de euro până în primăvara anului viitor. După acesta va urma modernizarea bazelor de tratament şi a altor câteva hoteluri.

Sind Tour Trading a avut un profit net de 2,5 milioane de lei (aproximativ 588.000 de euro) în primele nouă luni ale acestui an şi o cifră de afaceri de 22,78 milioane de lei (5,6 milioane de euro), potrivit oficialilor companiei.

Aproape 70% din business-ul hotelurilor controlate de Sind România este generat de turiştii veniţi prin Casa de Pensii.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO