Companii

Cum dezvoltăm piaţa privată de sănătate la nivel naţional?. Şerban Semeniuc, corporate affairs director, Regina Maria: Accesul marilor jucători din piaţa privată la fonduri este limitat. Investiţiile noastre trebuie văzute ca o investiţie într-un sistem de sănătate al ţării şi e nevoie de mai multă deschidere din partea autorităţilor

Videoconferinţa ZF Private Health

Cum dezvoltăm piaţa privată de sănătate la nivel...

Autor: Alexandra Matei

27.01.2022, 13:10 114

Accesul marilor jucători din piaţa privată la fonduri este limitat. Investiţiile noastre trebuie văzute ca o investiţie într-un sistem de sănătate al ţării şi e nevoie de mai multă deschidere din partea autorităţilor

Şerban Semeniuc, corporate affairs director în cadrul reţelei private de sănătate Regina Maria, spune că marii jucători din sectorul privat al pieţei de sănătate au acces limitat sau, în unele cazuri, deloc la fonduri.

Acesta este de părere că pentru a se crea un sistem omogen care să deservească nevoile pacientului român este nevoie de o deschidere mai mare din partea autorităţilor, iar investiţiile făcute la nivelul pieţei private de sănătate să fie văzute ca o investiţie într-un sistem de sănătate al întregii ţări.

„Nu avem acces la fonduri. Tot mediul privat din zona de sănătate a fost exclus din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Accesul marilor jucători este limitat. E nevoie de mai multă deschidere din partea autorităţilor pentru a permite accesul companiilor private din domeniul de sănătate, mai ales pentru că investiţiile noastre trebuie văzute ca o investiţie într-un sistem de sănătate al ţării. Acordăm servicii pentru aproape jumătate din ţară, la un nivel comparabil cu orice alt sistem medical din afara României”, a spus Şerban Semeniuc, corporate affairs director în cadrul reţelei private de sănătate Regina Maria, în timpul Videoconferinţei ZF Private Health - din marile centre economice, în fiecare judeţ. Cum dezvoltăm piaţa privată de sănătate la nivel naţional?.

Un spital sau o clinică privată, explică el, se autofinanţează cu bani privaţi de la pacienţi. Acesta menţionează că în cazul reţelei Regina Maria nu se depăşeşte procentul de 10-12% fonduri de la Casa Naţională de Asigurări.

Totodată, în zona de finanţări, rămân investiţiile acţionariatului şi ale grupului în vederea dezvoltării viitoare.

În ultimii ani, adaugă Şerban Semeniuc, au fost alocaţi foarte mulţi bani atât în zona de dezvoltare de infrastructură medicală – „am ajuns la 100.000 metri pătraţi de infrastructură medicală” -, cât şi în zona de dezvoltare calitativă a serviciilor.

În 2020 şi 2021, susţine acesta, s-a păstrat acelaşi nivel de investiţii, circa 20 mil. euro în fiecare an, iar direcţiile de dezvoltare au fost către serviciile existente şi către zona de digitalizare.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO