Companii

Dezvoltatorul belgian de spaţii logistice WDP face la Cluj un depozit pentru firma americană de curierat FedEx la Cluj: Este o investiţie de 10 mil. euro

Dezvoltatorul belgian de spaţii logistice WDP face la...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.02.2021, 09:00 614

Dezvoltatorul belgian de spaţii logistice WDP face un proiect de 2.200 de metri pătraţi în judeţul Cluj pentru compania de curierat FedEx.

„Investiţia este de 10 milioane de euro, iar FedEx va închiria spaţiul pentru o perioadă de zece ani. Livrarea este estimat să aibă loc în al treilea trimestru din 2021“, potrivit celui mai recent raport financiar al WDP.

În 2015, compania americană de curierat FedEx a cumpărat la nivel internaţional grupul olandez TNT, în schimbul sumei de 4,4 miliarde de euro. Acela a fost momentul în care FedEx şi-a făcut intrarea pe piaţa locală, preluând operaţiunile TNT din România. Astfel, acum, potrivit datelor din piaţă, FedEx deţine deja câteva spaţii logistice în România.

Noul proiect pe care îl face WDP vine în contextul în care industria de curierat a fost printre cele mai active în ultimul an. Şi în anii precedenţi evoluţia a fost una bună. În 2020, piaţa locală de curierat s-a apropiat de o valoare de circa 5 mld. lei, mai exact 4,85 mld. lei (1 mld. euro), conform estimărilor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO