Companii

Dezvoltatorul EFG: Toata lumea ar trebui sa intre in vacanta

20.11.2008, 18:49 51

Jeff Kirby, CEO si actionar al dezvoltatorului imobiliar European Future Group (EFG), implicat in 14 proiecte pe piata locala, a trecut la aplicarea planului de criza al companiei care prevede concedieri, reduceri de salarii si stoparea proiectelor rezidentiale. EFG anuntase investitii de 1,4 mld. euro.

"Toata lumea ar trebui sa intre in vacanta pentru 18 luni, sa se relaxeze, sa citeasca mai multe carti, sa piarda din kilogramele in plus acumulate. In aceasta perioada exista o singura alternativa: 'on hold', iar criza de-abia incepe", suna scenariul pesimist al sefului EFG.
Firma, cu activitate regionala, a ajuns de la 81 la aproximativ 55-60 de angajati, dintre care 38 in Bucuresti, si a inchis birourile din Turcia si Moldova. "Am redus nivelul salariilor si vom continua sa o facem. Am renuntat la 20% din echipa de management si la circa 10% din restul personalului", adauga Kirby, care va pune pe hold pentru 18 luni si cel mai mare proiect de pe piata locala, aflat in Buftea, unde compania controleaza un teren de 156 de hectare.
"Vom amana proiectul pentru 18 luni, interval de timp in care vom fi foarte selectivi cu privire la proiectele pe care am putea sa le incepem", spune Kirby, care, in ciuda acestor masuri, sustine ca vede inca numeroase oportunitati in piata.
Cele mai avansate proiecte ale companiei aflate in constructie sunt un parc de retail localizat in Brasov, care va fi finalizat anul viitor si va cuprinde un Carrefour si un magazin Praktiker, parcul de afaceri Meteo Business City din nordul Capitalei si doua proiecte logistice din zona Pantelimon.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO