Companii

Dezvoltatorul imobiliar One United, controlat de 2 bancheri, mizează pe proiecte imobiliare de aproape 1 miliard de euro

Dezvoltatorul imobiliar One United, controlat de 2 bancheri, mizează pe proiecte imobiliare de aproape 1 miliard de euro

Autor: Bogdan Alecu

09.09.2019, 07:18 3279

One United, dezvoltatorul controlat de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, a finalizat şi are în derulare proiecte imobiliare de un miliard de euro, potrivit calculelor făcute de ZF, luând în calcul lucrările deja demarate la One Floreasca City şi care vor demara la One Cotroceni Park, Lacul Plumbuita, One Verdi Park şi alte proiecte mai mici din cadrul portofoliului.

Spre comparaţie, Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri de pe piaţa locală, are în România un portofoliu evaluat la circa 1,3 miliarde de euro, valoare care include şi centrele logistice. One United a dezvoltat şi finalizat proiecte de 150 mil. euro şi are în prezent în construcţie sau în plan proiecte de 850 mil. euro. Per total, ultimii trei ani cu următorii şapte reprezintă proiecte în valoare de 1 mld. euro, luând în calcul atât componenta de rezidenţial, office şi comercial.

One United Properties a vândut anul acesta unui grup de investitori români, persoane fizice, 8% din acţiuni pentru 22,7 milioane euro, evaluând grupul deţinut de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu la 270 milioane euro. One United Properties a mai vândut 8% din acţiuni în anul 2017, atunci când grupul a fost evaluat la 123 milioane de euro.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO