Companii

Dezvoltatorul Impact vrea să construiască 5.000 de locuinţe alimentate cu energie geotermală în proiectul Greenfield

Dezvoltatorul Impact vrea să construiască 5.000 de locuinţe alimentate cu energie geotermală în proiectul Greenfield

Autor: Bogdan Alecu

16.12.2019, 09:00 1298

Dezvoltatorul Impact, controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, are în plan utili­zarea de energie geotermală pentru ali­men­tarea cu energie termică a următoarelor 5.000 de apartamente pe care vrea să le con­struiască în proiectul rezidenţial Greenfield.

„Noi vrem să reuşim să aducem energia geo­termală, să suplimenteze necesarul de energ­ie pe care îl au locuitorii în locuinţe. Miza este să putem încălzi 5.000 de apar­ta­mente, să le putem încălzi cu o energie în ca­zul căreia, după ce ai făcut investiţia, singurul cost rămâne doar cel de pompare a apei“, a spus Răzvan Ionescu, directorul de mar­ke­ting al Impact. El a subliniat că Impact im­ple­men­tează un parteneriat cu Veolia Energy Ro­mânia, pentru identificarea şi imple­men­ta­rea soluţiilor pentru a transforma Green­field în cel mai mare proiect rezidenţial eco­logic din Europa de Est.

Pompele de căldură geotermală extrag căl­dura din subteran în timpul iernii, asi­gu­rând răcire în sezonul cald. Instalaţiile geo-termale adânci aduc apă la 40-60 de grade Celsius. Pentru a aduce apa la temperatura propice folosirii, fiecare bloc de locuinţe va avea un cazan de condensare mai mic. Panouri fotovoltaice montate pe terase, care vor asigura consumul de energie pentru zonele comune şi consumul de pompe.

Printre soluţiile care vor fi implementate se numără utilizarea pe scară largă a energiei re­ge­nerabile: solare şi geotermice, im­ple­men­tarea de sisteme cu eficienţă energetică ridi­cată, construcţia de acoperişuri şi faţade verzi, gestionarea eficientă şi durabilă a apei, ges­tio­narea deşeurilor, implementarea de solu­ţii de transport cu emisii reduse şi insta­larea de sisteme smart home & smart city.

La nivel global, Veolia ajută oraşele şi industriile să gestioneze, să optimizeze şi să fo­losească eficient resursele lor. Compania ofe­ră o serie de soluţii legate de apă, energie şi materiale - cu accent pe recuperarea deşe­u­rilor - pentru a promova tranziţia către o eco­nomie circulară.

În ultimii 10 ani, numărul clădirilor „verzi“ în România a crescut de la 2 la 200, iar dinamica se păstrează având în vedere cos­tu­rile reduse de întreţinere şi impactul mai mic asupra mediului. Spre exemplu, Impact aşteaptă certificarea BREEAM pen­tru proiectul rezidenţial Luxuria din zona Expoziţiei din Capitală.

Citiţi în ediţia din 16 decembrie a revistei Business MAGAZIN despre planurile Greenfield de a deveni cel mai mare proiect rezidenţial eco­logic din Europa de Est

 
AFACERI DE LA ZERO