Companii

Dezvoltatorul parcului de retail din Sibiu va finaliza cel putin cinci parcuri de retail in urmatorii doi ani

13.07.2007, 20:20 102

Compania BelRom, care a dezvoltat la Sibiu cel mai mare parc de retail din Transilvania - vandut intr-o tranzactie de 83 mil. euro fondului britanic North Real Estate Opportunities, a trecut pe lista de expansiune din retail doua noi locatii, Deva si Focsani.
BelRom, companie cu actionariat belgian, va finaliza pana in luna martie a anului viitor trei parcuri de retail, la Targu-Mures, Bacau si Braila, in urma unor investitii medii de 50 de mil. de euro pe locatie.
"Am cumparat deja terenurile in noile locati stabilite pentru constructia parcurilor de retail. In acelasi timp, discutam achizitia de terenuri pentru dezvoltarea altor cinci-sase centre comerciale, in tara", a declarat Carl Decoopman, director general al BelRom.
El a precizat ca nu poate dezvalui inca locatiile unde firma poarta negocieri pentru achizitia de terenuri.
Decoopman mai spune ca firma de constructii Con-a din Sibiu va realiza o parte din constructia parcurilor de retail, alaturi de constructori din fiecare judet in care se desfasoara investitiile.
Potrivit investitorului belgian, parcul de retail de la Targu-Mures va fi finalizat in septembrie, anul acesta, iar cel de la Bacau, trei luni mai tarziu. Carl Decoopman precizeaza ca parcul de retail de la Braila are termen de finalizare martie anul viitor.
"Celelalte doua parcuri de retail le vom finaliza pana la sfarsitul anului viitor", mai spune Decoopman.
In acelasi timp, investitorul belgian spune ca va extinde investitiile in parcul industrial din localitatea Miercurea Sibiului, judetul Sibiu. Pana acum, firma CDI Company, al carei administrator este Carl Decoopman, a investit circa 9 milioane de euro in amenajarea unor zone industriale pe o suprafata totala de 66.700 metri patrati.
Potrivit lui Decoopman, investitia va fi majorata cu alte trei milioane de euro, bani necesari pentru amenajarea altor 18.000 de metri patrati de parc industrial. "Nu vrem sa vindem parcul industrial de la Miercurea Sibiului. Deocamdata il pastram in portofoliul nostru. Vom inchiria spatiile suplimentare pe care le amenajam in parcul din Miercurea Sibiului", arata Decoopman.
In acest moment, parcul industrial de la Miercurea Sibiului este impartit in sapte module, inchiriate catre mai multe societati cu actionariat roman, belgian si italian.
Printre firmele care produc deja in parcul de la Miercurea Sibiului se afla EWP, o companie specializata pe productia de obiecte din lemn si Benrom, firma cu capital italian, proprietarul unei hale de 2.000 de metri patrati din parcul industrial.
Benrom desfasoara actiuni de certificare a calitatii. In parcul de la Miercurea Sibiului mai activeaza firma Deslee Clama, cu capital belgian, care produce tesaturi precum si societatea Recticel, o firma cu capital de asemenea belgian.
Primul parc de retail dezvoltat de belgienii de la BelRom in Romania a fost cel de la Sibiu, pe o suprafata de 60.000 de metri patrati, in urma unei investitii de 50 de milioane de euro. Compania BelRom este detinuta de un grup de investitori belgieni, reprezentati de Carl Decoopman, Steven Vandenbosse si Hendrik Danneels.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO