Companii

Diaconu, Delta ACM: Cheia bugetului de stat sunt investiţiile

Autor: Andreea Neferu

10.11.2011, 11:29 196

Omul de afaceri Florea Diaconu, care controlează unul dintre cei mai importanţi constructori români, Delta ACM 93, consideră că inves­tiţiile ar trebui să reprezinte cheia bu­ge­tului de stat. "Acestea ar trebui crescute, pen­tru că la rândul lor atrag alte investiţii. Spre exemplu, investiţiile în infrastructură şi dezvoltare atrag investiţii în turism şi nu numai", spune Florea Diaconu.

El mai spune că optimizarea aparatului bugetar se poate face doar în timp.

"Optez pentru un aparat bugetar bine op­ti­mizat, ca şi număr şi eficienţă, dar aceas­ta este o chestiune care se face în timp. Nu sunt adeptul tăierilor iraţionale, astfel că tre­buie multă minte şi muncă pentru a face acest lucru", mai spune antreprenorul român.

Ziarul Financiar a cerut în ultima săptă­mână opinia mai multor antreprenori ro­mâni şi a unor şefi de companii legată de modul în care pot fi reduse cheltuielile în 2012. Legea bugetului de stat, cel mai impor­tant act normativ al unui an fiscal, trebuia să fie de mai bine de două săptămâni în dezbaterea Parlamentului, însă, la fel ca în anii anteriori, bugetul de stat nu a fost încă promovat nici măcar în Guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO