Companii

Diaconu mai ia un contract de 36 mil. euro pentru drumuri

Diaconu mai ia un contract de 36 mil. euro pentru drumuri

Foto Shutterstock

Autor: Andreea Neferu

20.10.2011, 00:03 404

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat un contract de 151,4 milioane de lei (circa 36 de milioane de euro) cu Delta ACM 93, companie controlată de omul de afaceri Florea Diaconu, pentru reabilitarea a 47 de kilometri din Drumul Naţional 56 Craiova-Calafat.

Lucrările de reabilitare vor dura 24 de luni, proiectul fiind finanţat în proporţie de 50% de Banca Europeană de Investiţii, în timp ce restul de 50% sunt bani de la bugetul de stat.

Constructorul Delta ACM 93 este una dintre cele mai mari companii de profil din ţară, cu afaceri de 93 de milioane de euro şi un profit net de 25,4 milioane de euro în 2010, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor de la Ministerul de Finanţe.

Contractul de 36 de milioane de euro vine la scurt timp după ce Delta ACM 93 a mai primit lucrările de reabilitare a drumurilor judeţene din judeţele Tulcea şi Galaţi. Acest contract se ridică la 84,6 milioane de euro şi a fost câştigat în consorţiu cu firmele Tancrad, Primacons Group şi Aquaform.

Printre proiectele importante câştigate în ultimul an de Delta ACM în ţară se numără şi lucrările de întreţinere şi administrare a străzilor din Bucureşti pe o perioadă de patru ani. Contractul are o valoare de 194,8 milioane de lei (46,4 milioane de euro) şi a fost adjudecat în consorţiu cu firmele Eurovia-Construct International, Drum Concept şi Global Service Proiect.

De asemenea, Delta ACM mai construieşte în Capitală, alături de firmele Astaldi, FCC Construccion şi AB Construct, tronsonul de metrou Râul Doamnei-Eroilor, al cărui cost se ridică la 215 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO