Companii

Dialog si Connex asteapta date oficiale din instanta

17.07.2000, 00:00 38



Companiile Mobil Rom si MobiFon, care detin retelele de telefonie mobila Dialog, respectiv Connex, nu au primit notificari oficiale legate de sentinta din 29 iunie a Curtii de Apel Bucuresti, prin care s-a decis suspendarea executarii licentelor celor doi operatori GSM, iar activitatea serviciilor se desfasoara normal.

RomTelecom a dat in judecata Agentia Nationala pentru Comunicatii si Informatica (ANCI), cerand suspendarea si anularea licentelor acordate in decembrie 1998 operatorilor de telefonie mobila Mobil Rom si MobiFon, plus despagubiri de peste 100 de milioane de dolari. Instanta a decis suspendarea acestor licente, a anuntat recent ANCI, care a facut recurs, urmatoarea infatisare fiind la 16 agust.

Mobil Rom asteapta insa o comunicare oficiala din partea ANCI, "singura autoritate imputernicita prin lege sa emita sau sa suspende licente, cat si anumite prevederi ale acestora", potrivit comunicatului companiei.

"Avem toata increderea ca organele competente vor tine cont de interesele consumatorilor si vor lua toate masurile necesare pentru prevenirea si reducerea efectelor pozitiei de monopol a oricarui operator de pe piata romaneasca", mentioneaza compania MobiFon intr-un comunicat transmis Mediafax.

In litigiu sunt de fapt numai anumite prevederi din licentele din decembrie 1998 ale celor doua companii, anume cele care le permit, in cazul unui trafic foarte mare, sa poata utiliza, incepand cu 1 august 2000, pana la 14 canale din banda de frecventa de 1.800 Mhz. RomTelecom, care prin compania Cosmorom opereaza un serviciu de telefonie in aceasta frecventa sutine ca a primit, printr-o hotarare de guvern din noiembrie 1998, dreptul de folosinta comerciala exclusiva pe aceasta frecventa, pana la sfarsitul anului 2002.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO