Companii

Diana Mereu, director executiv RASCI: Am asistat la o creştere a cererii pentru suplimente alimentare

ZF Health&Pharma.

Diana Mereu, director executiv RASCI: Am asistat la o...

Autor: Mirabela Tiron

28.09.2021, 13:12 112

“Pandemia a generat schimbări comportamentale, s-a observat interes crescut pentru practicile de îngrijire personală în toată România.  Oamenii au devenit dispuşi să îşi trateze singuri afecţiuni minore, au existat schimbări profunde în rutina zilnică. COVID-19 a dus la stări de anxietate şi frică, o consecinţă a fost panica cumpărăturilor, ce s-a resimţit la nivelul produselor de îngrijire personală”, a spus Diana Mereu, director executiv RASCI (Asociaţia Română a Producătorilor de Medicamente fără Prescripţie) la evenimentul ZF Health&Pharma.

Ea a mai precizat că am asistat la o creştere mare a cererii pentru suplimente alimentare, care au dus la consum ridicat de produse eliberate fără reţetă. Românii au devenit preocupaţi de utilizarea unor suplimente şi administrarea lor.

“Deşi OTC-urile se eliberează direct din farmacie fără reţetă există o recomandare esenţială să ne adresăm medicului sau farmacistului. Suplimentele  alimentare sunt indicate atunci când anumite substanţe lipsesc din dieta noastră zilnic. Prin comunicarea comercială nu trebuie să li se atribuie proprietăţi de prevenire, tratare şi vindecare ca să nu inducă în eroare publicul. Consumatorii trebuie să fie corect informaţi. Consumatorul să înţeleagă cum funcţionează aceste suplimente. Cei la nivelul cărora se filtrează această informaţie sunt farmaciştii, ei îndrumă pacienţii cu privire la ce alte produse pot suplini anumite deficienţe pe care le au în organism. Farmacistul ar trebui să fie filtrul care face o delimitare clară pentru pacient sau consumator cu privire la ce produse să ia”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO