Companii

Diaverum a anunţat achiziţia celor nouă clinici de dializă ale Polisano

Autor: Ioana David

05.12.2011, 10:49 404

Operatorul de servicii de dializă Diaverum a anunţat astăzi achiziţia Clinicii Dialmed, care operează nouă clinici de dializă în ţară. În cele nouă clinici sunt trataţi 850 de pacienţi, iar reţeaua face parte din grupul Polisano, unul dintre cei mai puternici operatori din industria de sănătate, controlat de omul de afaceri sibian Ilie Vonica .

"Achiziţia din România reprezintă un pas important în cadrul stratgiei de extindere, deoarece adăugăm nouă clinici în reţeaua companiei, formată în prezent din 240 de clinici în întrega lume. România joacă un rol important în viziunea noastră", a spus Dag Andersson, preşedintele şi directorul executiv al Diaverum.

Clinicile achiziţionate de către Diaverum în România se află în Bucureşti, Sibiu, Mediaş, Târgu Jiu, Miercurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc, Bistriţa şi Roman şi tratează aproape 10% din cei aproximativ 9.000 de pacienţi din România care necesită tratament de substituţie renală, potrivit unor date ale companiei.

În procesul de achiziţie, Diaverum a fost asistată de către DLA Piper - consilier juridic şi de către KPMG - consultant financiar.

ZF a anunţat încă din ediţia de astăzi tranzacţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO