Companii

Din 2015, consultaţiile la medic se acordă doar pe baza cardului de sănătate

Din 2015, consultaţiile la medic se acordă doar pe baza...

Autor: Ioana David

18.09.2014, 00:05 232
Poşta Română începe mâine distri­buţia cardului de sănătate, al treilea mare proiect din domeniul infor­ma­ti­zării sistemului de sănătate pe care Casa Naţională de Asigurări de Să­nă­tate (CNAS) îl implementează, după sistemul informatic unic integrat (SIUI) şi reţeta electronică.
 
Cardul, un proiect de 87 mil. lei (20 mil. euro), va arăta dacă un pacient este asigurat sau nu în sistemul de stat şi ar trebui să fie operaţional din 2015. Car­dul ar fi trebui să fie implementat la fina­lul anului 2012, însă au existat întâr­zieri determinate de mai multe con­testaţii cu privire la modul în care se face distribuţia, datele înscrise şi chiar utilitatea acestuia. Documentul se va folosi la fiecare vizită la medic, iar în acest fel se vor valida şi deconta serviciile medicale.
 
„Cardul naţional va face dovada calităţii de asigurat şi va confirma prezenţa asiguratului la furnizorul de servicii medicale. (...) Unul dintre principalele obiective ale CNAS este ca, începând de anul viitor, toate ser­viciile medicale să fie validate şi de­contate doar prin intermediul car­du­lui na­ţional”, au spus repre­zen­tanţii CNAS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO