Companii

Din ce fabrici vin vaccinurile vândute în România. Cele mai multe branduri de vaccin sunt în portofoliul francezilor de la Sanofi şi al britanicilor de la GlaxoSmithKline

La nivel european, anual ies pe porţile fabricilor 1,7 miliarde de vaccinuri. În Europa, vaccinurile sunt produse în 27 de fabrici.

La nivel european, anual ies pe porţile fabricilor 1,7 miliarde de vaccinuri. În Europa, vaccinurile sunt produse în 27 de fabrici.

Autor: Georgiana Mihalache

27.02.2021, 12:07 890

♦ Sunt 47 de forme comerciale de vaccinuri care au autorizaţie de punere pe piaţa din România în prezent ♦ Companiile producătoare aduc vaccinurile prin distribuitori pentru stat prin programele naţionale sau pentru retail, pe baza comenzilor anterioare ♦ Pentru un vaccin gripal, de exemplu, comenzile trebuie făcute cu cinci luni înainte pentru a putea fi produs la timp.

În România ajung 47 de bran­duri de vaccin care se află în portofoliul a zece companii cu autorizaţie de punere pe piaţă a acestor produse, arată un calcul ZF pe baza datelor dispo­nibile în nomenclatorul de medica­mente al Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM).

Astfel, datele actualizate chiar în februarie 2021, arată că nouă firme sunt internaţionale, giganţi farma care au în portofoliu şi vaccinuri, precum Sanofi, GSK, Merck, Pfizer. A zecea companie cu autorizaţie de punere pe piaţă este Unifarm, distribuitorul naţional de medicamente, aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii, care aduce vaccin BCG împotriva tuberculozei, dar şi vaccin tetanic, ambele produse fabricate în Bulgaria. De altfel, Bulgaria deţine una dintre puţinele fabrici de vaccin BCG la nivel european, iar în plină criză generată de pandemia de COVI-19 a mizat pe investiţii în fabrica din Sofia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO