Companii

Din ce ţări vine carnea de porc importată de România. În primele trei luni, importurile de la cei mai mari 3 furnizori au totalizat 35 milioane de euro

Din ce ţări vine carnea de porc importată de România....

Autor: Gabriel Razi

05.07.2014, 15:13 1785

Cea mai mare parte a cărnii de porc importată de România provine din Germania, cu 19,2 milioane euro în primul trimestru, următoarele două surse ca valoare şi volum fiind Ungaria şi Spania. În total, importurile din cele trei ţări totalizează aproape 35 milioane de euro în perioada ianuarie-martie.

Importurile de carne de porc lovesc în plin producătorii români pentru că procesatorii de me­zeluri sau clienţii finali se orientează către marfa mai competitivă. Importurile de carne de porc au ajuns anul trecut la aproape 270 mil. euro, ceea ce înseamnă 7% din totalul ali­mentelor achiziţionate din străinătate.

În ultimii şapte ani, creşterea porcilor din România s-a redus cu un sfert, iar şeptelul a ajuns la 5 milioane de capete. Comparativ, în Olanda de exemplu, numărul animalelor a crescut în acest interval cu 2,3% la 12 milioane de capete, adică o densitate de 12 porci pentru fiecare hectar de teren arabil faţă de o densitate de 20 de ori mai mică în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO