Companii

Din iulie trenurile vor merge spre Constanţa cu 160 km/oră. Vezi aici cât faci până la mare

Din iulie trenurile vor merge spre Constanţa cu 160 km/oră. Vezi aici cât faci până la mare

Autor: Andreea Mioara Neferu, Iulian Anghel

11.02.2011, 15:23 454

Lucrările la calea ferată sprelitoral se vor încheia până în iulie, dată dupăcare trenurile vor circula spreConstanţa cu o viteză de 160 de km. pe oră. Duratadrumului de la Bucureşti la Constanţa va fi de două ore şijumătate, susţine ministrul tranporturilor Anca Boagiu.

De ani buni drumul spre Constanţa este un coşmar pentru cei carefolosesc trenul pe această rută. Drumul de la Bucureşti laConstanţa în data de 11 februarie 2011 durează, potrivit Mersuluitrenurilor 3: 45 pentru un accelerat şi 3:54 pentru un tren rapid.Şi pe porţiunea Câmpina Predeal se va merge cu aceeaşi viteză de160 km/h, din noiembrie, spune ministrul.

Cum va arăta infrastructurarutieră în 2011

Lucrările la reabilitarea liniei de cale feratăBucureşti-Constanţa au început în 2006, sub conducerea luiGheorghe Dobre, ministrul transporturilor,construcţiilor şi turismului la acea vreme, şi aveau ca termeniniţial de finalizare anul 2009, însă lucrările auîntârziat cu circa doi ani.

Modernizarea acest căi ferate, cu o lungime de 228 dekilometri, se ridică la puţin peste 913 milioane de euro,potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor prezentate la finalulanului trecut de MTI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO