Companii

Director CNADNR: Tronsonul trei al autostrăzii Orăştie-Sibiu va fi deschis în septembrie 2014

Director CNADNR: Tronsonul trei al autostrăzii...

Autor: Adina Oşan, Dan Lungu

19.12.2013, 17:11 1381

Narcis Neaga a declarat, joi, la deschiderea tronsoanelor unu şi doi ale autostrăzii Orăştie-Sibiu, că tronsonul trei va fi deschis în septembrie 2014, deoarece pe acest lot au apărat "probleme tehnice grave", care nu afectează doar porţiunea de autostradă, fiind vorba despre alunecări de teren "care vin de la distanţe foarte mari de lucrări, adică vreo 400-500 de metri", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vor fi costuri suplimentare pentru rezolvarea problemelor tehnice. (...) S-a găsit soluţia tehnică (pentru alunecările de teren - n.r.), avem rapoarte în acest sens, dar aşteptăm până trece iarna", a declarat directorul CNADNR, fără a preciza însă care va fi valoarea lucrărilor suplimentare.

Întrebat dacă proiectantul sau constructorul au vreo vină, Neaga a spus că proiectantul nu putea să prevadă alunecările de teren de la distanţe de sute de metri atunci când a făcut proiectul.

În 6 decembrie, ministrul Dan Şova declara că "până de Crăciun" vor fi inaugurate loturile unu, doi şi patru ale Autostrăzii Sibiu-Orăştie, iar al treilea lot ar urma să fie finalizat în octombrie 2014, chiar dacă firma care execută lucrările a dat ca termen vara anului viitor.

Şova spunea că pe lotul trei au apărut mai multe probleme cu terenul, însă acestea nu sunt pe coridorul autostrăzii, ci pe dealurile din apropiere, care alunecă spre autostradă.

El se declara însă mulţumit de lucrările executate până în acel moment.

Premierul Victor Ponta şi ministrul delegat Dan Şova au inaugurat, joi, tronsonul IV al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, în timp ce în zonă câţiva tineri au afişat pancarte cu mesajele "Ne mândrim cu tot ce face Victor Ponta pentru pace" şi "Aşteptăm cu interes cel de-al XV-lea Congres".

Loturile unu şi doi ale Autostrăzii Sibiu-Orăştie au fost inaugurate tot joi, în prezenţa directorului CNADNR, Narcis Neaga.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO