Companii

Director executiv Concordia, Radu Burnete: Cerem consultare publică pentru măsurile propuse de Guvern în energie, aplicabile in aprilie. Ele au fost doar enunţate, fără să existe un document pe care toţi cei vizaţi să îl poată consulta şi înţelege

Director executiv Concordia, Radu Burnete: Cerem...

Autor: Roxana Rosu

25.02.2022, 10:48 97

Concordia, cea mai mare asociaţie patronală din România, a cerut vineri Guvernului organizarea unei consultări publice în privinţa măsurilor propuse în domeniul energiei, care ar urma să fie aplicate de la 1 aprilie.

“Premierul Ciucă şi ministrul Energiei au anunţat joi seară noi măsuri în domeniul energiei, aplicabile de 1 aprilie, dar ele au fost doar enunţate, fără să existe un document pe care toţi cei vizaţi să îl poată consulta şi înţelege, ceea ce poate reprezenta o nouă perioadă de incertitudine. Salutăm intenţia Guvernului de a aplica măsurile pentru o perioadă mai lungă de timp, însă credem că împreună cu industria de energie, dar şi cu celelalte sectoare pe care le reprezentăm, e nevoie de timp pentru a înţelege în detaliu ceea ce se propune şi pentru a analiza impactul”, a declarat Radu Burnete, director executiv Concordia.

În opinia lui, doar prin consultare publică şi dialog social se poate obţine o calibrare corectă, care să asigure predictibilitatea de care are nevoie economia şi pentru a evita erorile de până acum, care au însemnat ajustarea tot la câteva luni, ceea ce a reprezentat atât un deserviciu pentru consumatori, cât şi o perturbare pentru furnizori.

”Cele mai bune măsuri sunt cele transparente şi predictibile, la care au acces toţi cei interesaţi.”

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi seară plafonarea tarifelor la energie, pentru a combate explozia preţurilor: Noile măsuri vor fi aplicate de la 1 aprilie, timp de 1 an. Impactul financiar total va fi de 14,5 miliarde lei până la finele anului 2022.

Concordia este organizaţia care reprezintă cele mai mari companii din România, fiind condusă de Dan Şucu, proprietarul Mobexpert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO