Companii

Directorul de HR de la Vel Pitar pleaca la finlandezii de la Ruukki

09.06.2008, 13:05 85

Florin Tataru, directorul national de resurse umane al producatorului de panificatie Vel Pitar, va prelua o pozitie similara in cadrul producatorului finlandez Ruukki.
Tataru, 30 de ani, care a gestionat timp de mai bine de doi ani activitatea de HR a celui mai mare jucator local din panificatie, va prelua incepand cu 15 iunie, functia de country HR manager pentru Romania si Bulgaria al producatorului finlandez de constructii metalice, sisteme si componente Ruukki. Tataru a coordonat din punctul de vedere al resurselor umane procesul de restructurare al Vel Pitar, care s-a impartit anul trecut in trei divizii. In urma reorganizarii Vel Pitar, au fost infiintate doua companii cu activitati in industria de morarit, Sapte Spice si Moara Rahova, divizia de magazine VP Magassin, in timp ce Vel Pitar a preluat afacerile de productie din segmentul de panificatie, precum si distributia produselor finite.
Numarul de angajati ai Vel Pitar a scazut usor in ultimul an, ajungand de la 5.000 de oameni, la aproximativ 4.600 de angajati. Cea mai mare parte a acestora, respectiv 3.600, lucreaza in zona de panificatie, pentru Vel Pitar, 450 in morarit si 550 - 600 in partea de retail.
La Ruukki, Florin Tataru va coordona o echipa de aproximativ 300 de angajati. Grupul finlandez Rautaruukki a investit 35 de milioane de euro in prima unitate de productie de pe piata locala, situata in localitatea Bolintin Deal, judetul Giurgiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO