Companii

Discounterii devin tot mai atractivi pentru dezvoltatori: Adama aduce magazine Plus in trei proiecte rezidentiale

26.08.2009, 17:48 52

Compania de dezvoltare imobiliara Adama, care pana acum a finalizat pe piata locala doar proiecte rezidentiale, a semnat un parteneriat cu retailerul cu discount Plus pentru constructia a trei magazine. Prima unitate va fi deschisa in Cluj-Napoca la finele anului viitor, investitia Plus putand fi estimata la 1,5 mil. euro.

"Vom extinde aceasta colaborare si in Brasov, Bucuresti si in toate orasele mari din tara. Toate aceste terenuri (pe care vor fi construite magazinele Plus - n. red.) au suprafete generoase si vor permite orice fel de extindere atat pe rezidential, cat si pe retail", au declarat reprezentantii Adama.

La randul lor, reprezentantii Plus au precizat ca cele trei unitati pe care le vor deschide in parteneriat cu Adama vor fi amplasate in interiorul unor cartiere de locuinte noi.

"Pentru trei locatii au fost semnate deja scrisori de intentie; urmeaza si alte proiecte, care speram sa se concretizeze in 2010", a afirmat Norbert Missbrandt, CEO al companiei Plus Romania.

Primul magazin Plus intr-un cartier rezidential nou a fost deschis la Chitila in acest an, in parteneriat cu Tiriac Imobiliare si LBBW, dezvoltatorii proiectului cartierului german din Bucuresti. 

Missbrandt a mentionat ca acest parteneriat ar putea continua.

Plus este al doilea mare jucator din retailul alimentar cu politica de discount, dupa valoarea afacerilor raportate de companii pe 2008. Reteaua are in acest moment 81 de magazine operationale. Retailerul a avut anul trecut vanzari brute de 227 mil. euro cu 71 de magazine operationale. Retelele de discountere, care in acest an au intrat pentru prima data in mall-uri, au devenit mai atractive pentru dezvoltatorii imobiliari, deoarece in primul semestru al anului au atras mai multi clienti si au raportat cresteri de vanzari de 30-40%, in conditiile unor scaderi de consum in retail. Ei pot fi considerati retailerii castigatori ai crizei.

Planurile companiei germane pentru Romania vizeaza inaugurarea a circa 23 de unitati in acest an prin investitii totale de 36 mil. euro, fiind vizate orasele cu peste 15.000 de locuitori. Pe termen mai lung, retailerul si-a propus sa se dezvolte pana la 150 de locatii pana in 2012.

 Adama a finalizat in acest an proiectele Evocasa Titanium, Evocasa Swiss Cottage si prima etapa a proiectului Edenia - toate acestea fiind amplasate in cartierul bucurestean Titan. Compania a anuntat la jumatatea anului ca a demarat lucrarile la cel de-al cincilea proiect in aceasta zona - Evocasa Optima. Adama mai are in constructie si proiectul Armonia, din care ar putea finaliza un bloc pana la finele lui 2009.

Reprezentantii Adama au mai mentionat ca devoltatorul detine deja terenuri in orase precum Suceava, Bacau, Timisoara, Oradea sau Arad, pe care ar putea fi deschise magazine Plus.

 

  • 23 de magazine - tinta stabilita de Plus pentru extinderea din acest an
  • 36 mil. euro - valoarea estimata a investitiilor din 2009
  • 227 mil. euro - valoarea vanzarilor raportate de Plus anul trecut
  • 30% - rata de crestere a vanzarilor magazinelor care practica o politica de discount

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO