Companii

Distribuitorul Biochem din Constanţa: Producătorii au nevoie de cooperative pentru a putea intra cu fructele şi legumele în supermarketuri. „Producătorii români muncesc, dar problema apare la distribuţie, vânzare, la ultima verigă din lanţ.“

Constantin Chimişliu, acţionar al Biochem Constanţa: Producătorii români muncesc, dar problema apare la distribuţie, vânzare, la ultima verigă din lanţ.

Constantin Chimişliu, acţionar al Biochem Constanţa: Producătorii români muncesc, dar problema apare la distribuţie, vânzare, la ultima verigă din lanţ.

Autor: Mirabela Tiron

20.06.2019, 17:15 373
Compania Biochem din Constanţa, care distribuie către fermierii români seminţe de cereale, pesticide şi îngrăşăminte, controlată de Constantin Chimişliu, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 246 milioane de lei, în scădere cu 5% faţă de anul anterior, arată datele publice de la Ministerul de Finanţe.

„Anul trecut am renunţat la câţiva parteneri, de aceea am avut o uşoară scădere la afaceri. În acest an vrem să creştem cu 5-10%. Momentan ne concentrăm pe investiţii în tehnologii noi în agricultură, hibrizi noi, pesticide cu remanenţă zero pe plante“, a spus pentru ZF inginerul agronom Constantin Chimişliu, care a intrat în comerţul cu pesticide în 1991. Absolvent al Facultăţii de Agronomie din Bucureşti şi cu o specializare ca inginer agronom la o fermă în SUA, Chimişliu a lucrat ca director de cercetări în agricultură timp de opt ani, până în 1991, la staţiunea de cercetări Valul lui Traian, subordonată Institutului Naţional de Cercetare -Dezvoltare Agricolă Fundulea. Ulterior a pus bazele propriului business în agricultură, compania pe care o conduce. Biochem avea 96 de angajaţi anul trecut, arată datele de la mfinante.ro. Distribuitorul de seminţe şi pesticide a înregistrat un profit net de 19,4 milioane de lei anul trecut, faţă de nivelul de 25,8 milioane de lei anul anterior, potrivit mfinante.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO