Companii

Distribuitorul de birotică şi papetărie Dacris a făcut afaceri de 5,8 mil. euro la 6 luni

12.08.2010, 23:41 397

Grupul de companii Dacris, controlat de fraţii Faţi, careoperează pe piaţa de birotică, papetărie şi tipografie, aînregistrat în primele şase luni o cifră de afaceri de 5,8 milioanede euro, în creştere cu 10%, faţă de perioada similară a anuluitrecut. În aceeaşi perioadă, profitul operaţional al companiei s-amajorat cu 7%.

"Anul trecut consumul s-a contractat destul de mult, astfel încâtsingura metodă de creştere pentru 2010 a fost elaborarea uneistrategii de eficientizare a activităţii. Am analizat toateoportunităţile din piaţă şi ne-am axat pe atragerea de noi clienţişi extinderea portofoliului de produse şi servicii cu consumabileIT", spune Dan Faţi, directorul general şi acţionar al grupuluiDacris. Din acţionariat mai fac parte Claudiu şi Lidia Faţi. Grupulde companii Dacris activează pe piaţa locală din 1994 şi esteformat din trei companii: Dacris Trade, Dacris Impex şi DacrisProd. Pentru 2010, compania care are 254 de angajaţi, estimează ocreştere cu 10% a cifrei de afaceri faţă de anul trecut, când arulat 11 milioane de euro. Pe piaţa de birotică şi papetărieevaluată în 2009 la 150 de milioane de euro mai activeazăcompaniile RTC Proffice şi Probirotica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO