Companii

Distribuitorul de materiale de constructii Baduc si-a majorat capitalul cu 8 mil. euro

06.11.2006, 17:02 195

Distribuitorul de materiale de constructii si instalatii Baduc din Bucuresti isi va majora capitalul social cu 7,7 mil. euro (27,4 mil. lei), prin aport in numerar. In urma majorarii, capitalul social va ajunge la 32,9 mil. lei (9,3 mil. euro) si este constituit prin aportul a 111 actionari.
Suma necesara majorarii capitalului provine din fondurile constituite ca surse proprii de finantare din profitul net aferent perioadei 1996-2004, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.
Baduc estimeaza pentru anul acesta o crestere de 30% a cifrei de afaceri, pana la circa 115 milioane de euro, pe fondul intensificarii lucrarilor de infrastructura din Capitala. Compania comercializeaza produse metalurgice, materiale pentru constructii, instalatii si logistica, precum si produse destinate amenajarii casei si a gradinii. De asemenea, societatea detine o linie de fasonare a otelului beton. Baduc a raportat la sfarsitul anului trecut o cifra de afaceri de 88 mil. euro, in crestere cu 18% fata de nivelul inregistrat in 2004. Insa profitul net al firmei a scazut in 2005 cu 7%, la 3,7 mil. euro.
Actionarul majoritar al companiei este directorul general Tudor Matache, care detine o participatie de 12,7%. Baduc detine sase centre de distributie de materiale de constructii in Bucuresti, precum si in judetele Ilfov, Ialomita si Giurgiu. Compania a fost infiintata in 1970, odata cu deschiderea Bazei de aprovizionare si desfacere a Trustului de Montaj Bucuresti (TMB) din cadrul Ministerului Constructiilor Industriale. Baduc a devenit in 1995 o companie cu capital integral privat si are in prezent circa 600 de angajati.
In ultimii ani, sectorul distributiei de materiale de constructii s-a dezvoltat puternic, mai multi investitori deschizand retele de distributie la nivel regional si national.
Ratele atractive de profit din industria constructiilor si potentialul mare de crestere al pietei de profil au fost principalii factori pe care au mizat investitorii din domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO