Companii

Distribuitorul de seminţe Biochem Constanţa, plus 50% în T1 după ieşirea concurenţilor de la Cargill şi Agriumde pe piaţa de inputuri

Constantin Chimişliu. Fotograf: Silviu Matei

Constantin Chimişliu. Fotograf: Silviu Matei

Autor: Mirabela Tiron

12.04.2016, 00:04 782

„Agricultura nu poate da înapoi, trebuie să producem ca să avem ce consuma. Este nevoie însă de dezvoltarea şi modernizarea acestui sector.“

Compania Biochem din Constanţa, con­trolată de familia Chimişliu, care distribuie seminţe, pesticide şi îngrăşăminte către fer­mierii români, a finalizat anul trecut cu afaceri de 33 milioane de euro şi aşteaptă în acest an să atingă nivelul de 45 de milioane de euro.

„În primul trimestru, care generează jumătate din businessul nostru, am avut o cifră de afaceri în creştere cu 50% pe fondul renunţării  companiilor concurente Cargill şi Agricom la divizia de inputuri. A contat şi faptul că noi am continuat dezvoltarea“, a declarat pentru ZF Constantin Chimişliu, de profesie inginer agronom, care a intrat în comerţul cu pesticide în 1991.

În februarie anul acesta, Cargill a anunţat că va opri  furnizarea de input-uri agricole fermierilor şi că va ieşi complet din această linie de activităţi până la sfârşitul lunii mai 2016. La scurt timp, surse din industrie afirmau că şi Agrium Agroport, care vinde angro îngrăşăminte chimice şi care cumpără cereale şi seminţe oleaginoase pentru export, ar putea renunţa la divizia de inputuri.

 
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro