Companii

Distribuitorul de snackuri Mogyi România a revenit pe profit în 2021, la afaceri de peste 16 mil. euro

Foto: 1233f.com

Foto: 1233f.com

Autor: Laurentiu Cotu

18.08.2022, 16:15 154

Distribuitorul de snackuri Mogyi România, subsidiara locală a grupului maghiar Mogyi, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 79,4 mil. lei (16,1 mil. euro), în creştere cu 4% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a revenit anul trecut pe profit, realizând un câştig net de 1,7 mil. lei (354.000 de euro), de la o pierdere 1 mil. lei (216.000 de euro) suferită în 2020, conform datelor publice. Mogyi România a ajuns anul trecut un număr mediu de 67 de angajaţi. Activitatea principală a companiei este producţia, prăjirea, ambalarea şi vânzarea diferitelor tipuri de alune şi seminţe. Ideea afacerii a pornit în 1990 de la doi fraţi care s-au gândit să înceapă distribuţia produselor Mogyi în piaţa din Ungaria. În acel moment, Mogyi avea pe lângă cei doi fraţi fondatori doar 3 angajaţi.

Afacerea a crescut, iar numărul angajaţilor s-a mărit constant, depăşind 800 în prezent, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Mogyi Ltd. deţine cinci facilităţi pentru producţie şi depozitare în Ungaria. Mogyi este unul dintre marii producători europeni în categoria de nuci, seminţe şi porumb. Principalele grupe de produse sunt seminţele de floarea-soarelui (în coajă şi decojite), seminţele de dovleac, popcorn şi alune.

Mogyi deţine subsidiare în România, Polonia, Rusia, Italia, Serbia, Muntenegru şi Slovacia şi livrează produse reţelelor Tesco, Rewe Group, Spar, CBA, Auchan, Metro, Kaufland, Konzum, Carrefour, Biedronka, Delhaize, X5 sau Tander Magnit.  Compania activează şi pe segmentul Private Label, atât în Ungaria cât şi în majoritatea ţărilor europene. Numeroase produse sunt fabricate pentru Lidl, Kaufland, Penny Market, Spar, Auchan, Tesco, Biedronka, Polomarket, Carrefour, Konzum, Netto sau CBA. În România, Mogyi are sediul în Deva, judeţul Hunedoara. Compania are în portofoliu produse precum alune, fistic, caju, migdale şi alte tipuri de snackuri. Pe această piaţă, Mogyi România concurează cu jucători precum Intersnack sau Orlando’s.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO