Companii

Distribuitorul polonez de piese auto Inter Cars a ajuns la vânzări de aproape 120 mil. euro

Compania Inter Cars SA este listată la bursa din Varşovia şi a realizat anul trecut afaceri de 1,2 miliarde de euro

Compania Inter Cars SA este listată la bursa din Varşovia şi a realizat anul trecut afaceri de 1,2 miliarde de euro

Autor: Bogdan Alecu

24.08.2016, 00:05 1207
Distribuitorul de piese şi accesorii auto Inter Cars România, parte a grupului polonez Inter Cars, a înregistrat anul trecut afaceri de aproape 118 mil. euro, în creştere cu aproape 50% faţă de anul anterior, potrivit datelor Ministerului  Finanţelor.

Numărul de autovehicule second-hand intrate pe piaţa din România este în creştere, aspect ce influenţează pozitiv activitatea de reparaţii şi service auto. În primele şase luni ale acestui an, importurile de maşini vechi au urcat cu aproape 20% la 135.700 de unităţi, faţă de un avans de numai 3% la 35.500 de unităţi, în cazul înmatriculărilor de maşini noi.

Compania, care are 14.000 de clienţi în România, dezvoltă pe piaţa locală şi o reţea de ateliere de reparaţii auto independente, reunite sub marca Q-Service. Clienţii Inter Cars sunt atelierele de reparaţii, magazinele de piese auto şi parcurile auto, în condiţiile în care compania nu comercializează produse decât persoanelor juridice. Reţeaua de distribuţie a companiei cuprinde în prezent 35 de filiale, însă polonezii intenţionează să ajungă la 44 de filiale până la finalul acestui an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO