Companii

Distribuţia de medicamente, o piaţă de 23 mld. lei marcată de insolvenţele unor jucători, a pierdut aproape 1.000 de joburi într-un an

Distribuţia de medicamente, o piaţă de 23 mld. lei...

Autor: Georgiana Mihalache

10.01.2017, 00:00 284
Sectorul distribuţiei de medicamente a încheiat anul 2015, ultimul pentru care există date publice, cu mai puţine companii faţă de anul precedent, dar şi cu aproape 1.000 de angajaţi în minus, potrivit datelor Ministerului de Finanţe. Cifra de afaceri a companiilor a crescut însă în perioada menţionată, menţinându-se în jurul sumei de 23 de miliarde de lei (5 miliarde de euro).
 
În 2008 existau 1.432 de companii specializate în comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice, iar până în 2014 numărul acestora a crescut constant, ajungând astfel la 1.644. Anul 2015 a fost însă anul în care şase companii mari au ieşit din piaţă.
 
Domeniul distribuţiei de medicamente din România a fost marcat în ultimii cinci ani de solicitările de intrare în insolvenţă înaintate de câţiva dintre cei mai mari jucători. Primul distribuitor important care a ieşit din piaţă a fost Relad, în 2010 – 2011, companie care la doi ani de la intrarea în insolvenţă a declarat datorii către creditori de 1,8 miliarde de lei, potrivit datelor Ministerului de Finanţe. Datele de la Registrul Comerţului arată că firmele din grupul Relad active în trecut pe piaţa farma au fost radiate sau dizolvate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO