Companii

Distribuţia farmaciilor în România este puternic polarizată. „S-a pierdut din vedere utilitatea socială. Criteriile comerciale dictează“

Distribuţia farmaciilor în România este puternic...

Autor: Mirabela Tiron

28.07.2017, 00:07 914

Bucureştiul este oraşul care se bucură de cel mai mare număr de farmacii, 970 de unităţi, adică 12% din total, iar împreună cu judeţele Constanţa, Iaşi, Dolj, Bihor, Cluj şi Timiş, judeţe cu peste 300 de farmacii fiecare, aflate în top după acest indicator, controlează o treime din reţeaua de farmacii din ţară, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Statistică.

Capitala se clasează însă pe locul patru după numărul de locuitori ce revin la o farmacie, o farmacie deservind în medie 2.100 de locuitori.

Bihor şi Dolj sunt judeţele unde o farmacie deserveşte sub 2.000 de locuitori, în timp ce în Vrancea sau Hunedoara este doar o unitate la 6.000 de locuitori.

„Este nevoie de o reglementare mai bună în ceea ce priveşte înfiinţarea farmaciilor pentru a evita distribuţia inegală în ţară. S-a pierdut din latura de utilitate socială. Acum cele mai multe farmacii sunt deschise în zone cu vad comercial, în oraşele mari, se înfiinţează mai mult după criteriul comercial“, spune Răzvan Prisada, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO