Companii

Diversificarea productiei va aduce pentru Munplast afaceri de 7,5 mil. euro

30.05.2005, 20:29 100

Compania Munplast Bucuresti, producator de accesorii si semifabricate din mase plastice pentru industria usoara, estimeaza ca anul acesta va inregistra o cifra de afaceri de aproximativ 7,5 milioane de euro, cifra care depaseste cu 66% nivelul inregistrat pe ansamblul anului trecut.

"Cifra de afaceri realizata de companie in 2004 a fost de 183 miliarde de lei (circa 4,5 milioane de euro - n.r.), ceea ce reprezinta o crestere de 14,4% fata de 2003. Pentru acest an se estimeaza o cifra de afaceri de 268 de miliarde de lei (aproximativ 7,5 milioane de euro), iar cresterea se va realiza prin dezvoltarea colaborarilor pentru repere industriale, cresterea exporturilor, patrunderea pe noi retele de supermarketuri, diversificarea gamei sortimentale si cresterea numarului de distribuitori din tara", a declarat Elena Stepan, directorul de marketing al companiei.

Planurile Munplast pentru acest an includ si realizarea unei investitii de aproximativ 700.000 de euro pentru achizitionarea de noi utilaje si matrite, precum si pentru dotarea laboratoarelor proprii.

In ultimii 10 ani, investitiile facute de compania bucuresteana au depasit 12 milioane de euro si au fost orientate in principal catre dotarea cu masini de injectie si matrite pentru articole din mase plastice, o linie completa pentru obtinerea de folii, pungi, saci, sacose din polietilena (inclusiv imprimate) sau utilaje robotizate pentru prelucrarea nasturilor.

Produsele realizate au ca destinatie principala piata interna, aceasta contribuind in proportie de circa 85% la realizarea cifrei de afaceri.

In ceea ce priveste pietele externe, principalii parteneri comerciali sunt tari din Europa (Germania, Suedia, Italia, Marea Britanie), dar si SUA, Canada si Israel.

Datele furnizate arata faptul ca peste 11 procente din cifra de afaceri a companiei sunt aduse de productia de umerase.

"Posibilitatile de desfacere pe piata interna sunt multiple. Pe de o parte, produsele sunt comercializate direct catre consumatorii industriali reprezentati de fabricile de confectii si tricotaje, astfel ajungand la consumatorul final prin produsele realizate de catre acestea, iar pe de alta parte, prin intermediul magazinelor proprii, distribuitorilor, supermarketurilor si altor clienti", a mai spus Elena Stepan.

Munplast s-a infiintat in anul 1967 prin fuziunea Fabricii de nasturi Bucuresti cu Fabrica Muntenia - producatoare de articole din plastic, iar in 1995 a fost privatizata. Suprafata de productie depaseste in prezent de 12.000 de metri patrati, iar numarul angajatilor este de 335.

Societatea are ca actionari persoane fizice romane, patru dintre acestea detinand aproximativ 60% din actiuni.

laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO