Companii

Diverta închide câteva librării mici, neprofitabile

Diverta închide câteva librării mici, neprofitabile

Amalia Buliga, 29 de ani, a devenit CEO al librăriilor Diverta la începutul acestui an

08.07.2010, 23:12 157

Amalia Buliga, 29 de ani, numită la conducerea retailerului decarte Diverta anul acesta, susţine că în prezent lanţul delibrării, aflat în insolvenţă, operează 56 de magazine, după ce aufost închise trei unităţi neprofitabile.
"Am închis o librărie din Piteşti şi două din Bucureşti, respectivcea din centrul comercial Liberty Center şi cea din Fashion HouseOutlet. Aceste magazine erau de dimensiuni mici şi cu vânzărireduse", a declarat Amalia Buliga, CEO al Diverta.
Diverta, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de carte pepiaţa românească, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 30 demilioane de euro şi un EBITDA negativ de 600.000 de euro.
Retailerul are datorii de 10 milioane de euro către furnizori şicentre comericale şi credite bancare de 8,5 mil. euro, jumătatedintre acestea fiind credite de investiţii, potrivit oficialilorcompaniei.
"Compania intenţionează să mai închidă încă două magazine de micidimensiuni din ţară în perioada imediat următoare. Celelaltemagazine, mai puţin eficiente, vor intra pe profit în urmareducerii costurilor cu chiriile", a precizat ea.
Cele mai multe librării Diverta sunt prezente în centre comerciale.Cu toate acestea, cea mai mare librărie, deschisă în august 2008,ocupă spaţiul de 1.800 de metri pătraţi al fostului magazin Eva depe bulevardul Magheru. În prezent, oficialii Diverta negociazăchiria pentru acest spaţiu, în care Octavian Radu a investit douămilioane de euro, din care un milion de euro au reprezentatgaranţiile legate de închirierea spaţiului, potrivit declaraţiiloranterioare ale omului de afaceri.
Ca back-up la o eventuală închidere a magazinului Diverta Magheru,compania va deschide în luna august un magazin pe o suprafaţă de810 metri pătraţi lângă fântâna de la Universitate, adică înapropiere de Diverta Magheru.
"Investiţia în noua librărie Diverta Academiei este una minimă, încondiţiile în care chiria este acceptabilă, iar pentru decorareamagazinului vom folosi o parte din mobilierul din alte magazinecare au fost închise." Buliga nu a precizat valoarea investiţiei."Vom vedea cum vor decurge negocierile pentru chirie la DivertaMagheru."
Pe piaţa de distribuţie de carte mai activează alături de Divertaşi librăriile Cărtureşti, Humanitas şi Compania Naţională deLibrării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO