Companii

Divizia de servicii financiare a Rompetrol investeste 14 mil. euro pentru mai multi clienti

29.02.2008, 15:38 32

IFN Fingroup Credit, institutia financiara nebancara detinuta de grupul petrolier Rompetrol, va investi 20 de milioane de dolari (14 mil. euro) in prima jumatate a acestui an in dezvoltarea portofoliului de clienti si de noi produse, dupa ce anul trecut a acordat credite de 4,5 milioane de euro. Acesta a fost primul an de activitate al companiei pe piata locala.
"In decursul anului 2007 FinGroup Credit a acordat credite in valoare totala de aproximativ 4,5 de milioane de euro. FinGroup va continua sa investeasca sume importante pentru a-si dezvolta portofoliul de clienti, valoarea acestora fiind de aproximativ 20 de milioane de dolari (14 milioane de euro) pentru primele 6 luni ale acestui an", spune Cristiana Niculescu, directorul general al FinGroup Credit.
Printre cele mai importante produse realizate de FinGroup Credit se numara lansarea cardului Fill & Go Credit. Un alt serviciu a fost asocierea cu compania de cosmetice Oriflame pentru lansarea unui card de credit care ar putea aduce un plus de 3%-5% afacerilor Oriflame, in conditiile in care producatorul de cosmetice are vanzari anuale de 24 de milioane de euro.
"Piata serviciilor financiare in Romania este inca in continua dezvoltare in ciuda restrictiilor impuse de BNR si a majorarii dobanzii de referinta. Apetitul pentru produsele de creditare exista in continuare, in special pentru produsele de tip 'credit de nevoi personale'. Piata IFN-urilor se va imbogati de asemenea cu noi jucatori, de aceea vom asista la o dezvoltare a ofertelor de creditare si din partea acestor companii, precum si la o promovare tot mai puternica a acestora pentru publicul larg", este de parere reprezentanta FinGroup Credit. Potrivit acesteia, 2008 va fi pentru FinGroup Credit un an al consolidarii pozitiei pe piata prin atragerea de noi clienti. Compania va lansa un produs pe piata de profil, dar nu a dat informatii suplimentare in legatura cu acesta.
"Anul 2008 reprezinta un an in care ne vom consolida pozitia in piata prin atragerea de noi clienti. In momentul de fata portofoliul de produse este suficient de complex pentru a ne permite sa ne concentram pe largirea bazei de date de clienti si pe dezvoltarea de servicii adiacente", mai spune Niculescu.
In prezent, in portofoliul Rompetrol se afla doua institutii financiare dupa aprobarea preluarii din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) a societatii de brokeraj Unicredit Securities. Reprezentanta FinGroup spune ca intre cele doua companii nu se va crea o concurenta, pentru ca deservesc mase de clienti diferiti.
"FinGroup Credit este o institutie financiara non-bancara, in timp ce Unicredit Securities este o societate de brokeraj. Desi FinGroup Credit si Unicredit Securities actioneaza in importante domenii ale sectorului financiar din Romania, ele au un obiect de activitate, un scop si un public tinta diferite", spune Niculescu. UniCredit Securities s-a plasat anul trecut pe locul 67 in topul companiilor de brokeraj, cu o valoare a tranzactiilor intermediate de 24,47 mil. lei (7,3 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO