Companii

DLA Piper asteapta venituri de 5 mil. euro in urmatorii 3 ani

07.10.2009, 23:12 45

Casa de avocatura DLA Piper Romania, care a intrat pe piatalocala in urma cu un an, estimeaza ca va obtine venituri de 5 - 10mil. euro, in urmatorii trei ani, iar rezultatele de pana acum suntcu cateva procente peste estimari.

"Nu a fost o problema sa facem primul milion de euro. Pana acumsuntem cu circa 2% peste estimari, in conditiile in care primeleproiectii de buget le-am facut in septembrie 2008, inainte decaderea Lehman Brothers", a spus Marian Dinu, managing partner albiroului local al DLA Piper.

Dinu nu a dorit sa precizeze care au fost veniturile pe carecasa de avocatura le-a avut pana acum pe piata locala, insa a spusca pentru 2010 se asteapta la o crestere de 15-20% a business-ului"care nu o sa vina neaparat din activitatea de M&A (fuziuni siachizitii)".

Pana in toamna anului trecut, tranzactiile erau principalulmotor al afacerilor consultantilor de pe piata locala, insa inultima perioada firmele au inceput sa se specializeze tot mai multpe restructurari si litigii. Pana acum 40% din veniturile DLA Piperau fost generate de finantari, imobiliare si constructii, dreptulmuncii si litigii. Rezultatele din Romania au contribuit cu 20% laafacerile din regiune ale companiei.

"Iulie-august au fost luni destul de ciudate. Au fost chiar douamomente in care m-am intrebat ce se va intampla daca economia vacontinua sa performeze asa", a mai spus Dinu. Avocatul a condusanterior practica corporativa a biroului local al Linklaters. Inprezent, DLA Piper are 19 avocati pe piata locala.

"Sunt semne ca lucrurile vor fi mai bune. Ce a fost mai greu, atrecut. Totul a devenit o problema de incredere", a spus NigelKnowles, joint chief executive office al DLA Piper, referindu-se lala situatia economica mondiala. El crede ca vor aparea tot maimulte tranzactii, insa valorile nu vor mai atinge nivelul din2007.

DLA Piper a consiliat Petrom pentru mai multe finantari invaloare de circa 700 mil. euro, Tri Investments care a investit15,5 mil. euro in achizitia a 69 de apartamente in ansamblulrezidential Perla Residence din Pipera sau Morgan Stanley invanzarea actiunilor la HTI Valori Mobiliare.

Cresterea pietei avocaturii in ultimii ani a atras in 2008 firmestraine, precum DLA Piper, White & Case, Allen & Overy sauGarrigues.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO