Companii

Doar o fabrică mare de bere s-a deschis în România în ultimele două decenii

Doar o fabrică mare de bere s-a deschis în România în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.09.2022, 07:30 449

România are astăzi în jur de 100 de afaceri în industria berii, dar mai puţin de 20 sunt fabrici mari, după ce în ultimii ani consumatorul român a început să facă trecerea de la bere la PET, ambalaj mai economic, la sticle şi beri premium.

Cel mai mare număr de fabrici de bere îl are Heineken România, care a anunţat recent că inten­ţionează să închidă unitatea de producţie din Constanţa şi să se concentreze pe celelalte trei unităţi. Trei fabrici are şi Ursus Breweries, liderul pieţei de bere, iar câte o fabrică au Bergenbier şi United Romanian Breweries Bereprod (Tuborg). Aceşti patru jucători realizează împreună cu cele nouă fabrici pe care le au peste 95% din cifra de afaceri de 4,7 mld. lei generată în acest sector. Însă, în această categorie mai activează şi Romaqua Group, companie antreprenorială care are o fabrică de bere la Sebeş ( judeţul Alba) şi European Food, care deţine brandul Burger, şi o fabrică în judeţul Bihor. Fabrica de bere Albacher a Romaqua Group, deschisă în 2008, este şi singura investiţie de la zero făcută în ultimii ani în sectorul berii. Restul investiţiilor de la zero au fost făcute de berarii artizanali.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO