Companii

Doar una din zece camere de hotel din România este afiliată la un brand internaţional

Doar una din zece camere de hotel din România este...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.02.2020, 08:47 183

Peste 7.900 de camere de hotel erau afiliate unui brand internaţional anul trecut, adică 10% din totalul camerelor de trei, patru şi cinci stele, arată datele companiei de consultanţă în domeniul hotelier Trend Hospitality.

Astfel, 66 de hoteluri poartă branduri ale unor lanţuri precum Accor, Hilton, Wyndham (Ramada), Best Western sau Marriott. Circa 5% dintre hotelurile de trei, patru şi cinci stele sunt afiliate la un lanţ hotelier internaţional. În Bucureşti, gradul de afiliere este mult mai mare. Astfel, datele din prima jumătate a anului trecut ale Trend Hospitality arată că în Bucureşti gradul de afiliere depăşea 40% din numărul de camere.

„Deja în Bucureşti gradul de afiliere la un brand este asemănător cu cel din alte capitale est-europene precum Sofia, Belgrad, Budapesta, însă este sub oraşe precum Varşovia sau Praga“, a spus Cris Micuţ, senior associate, în cadrul Trend Hospitality Consulting & Management.

Cel mai extins lanţ hotelier de pe plan local este Best Western care are 14 unităţi hoteliere. De această cifră se apropie şi lanţul hotelier Wyndham, care are 13 unităţi hoteliere sub brandul Ramada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO