Companii

Docbook, aplicatia de 500.000 euro care permite programari online la medic, vrea sa acopere 300 de clinici pana la finalul anului

Docbook, aplicatia de 500.000 euro care permite programari online la medic, vrea sa acopere 300 de clinici pana la finalul anului

Autor: Roxana Rosu

18.01.2018, 14:45 1362

Docbook, aplicaţie lansata anul trecut de Cristian Barbu si care facilitează programările online la medic, are  în plan pentru următorul an extinderea la nivel naţional, de la 11 oraşe în prezent la 60 de localităţi, respectiv 300 de clinici şi o reţea de 8000 de medici.

Investiţia în dezvoltarea aplicaţiei se ridică la 500.000 de euro, iar, în acest moment sunt afiliate 75 de clinici, cu 1.800 de medici.

“Estimăm că anul acesta vom fi disponibili pentru pacienţi din majoritatea oraşelor mari  ale ţării, ceea ce, implicit, va creşte exponenţial şi numărul medicilor din care pacienţii pot alege: ne dorim peste 300 de clinici partenere şi peste 8.000 de medici disponibili în aplicaţie. Este un obiectiv realizabil, având în vedere că suntem în discuţii avansate cu un operator medical care deţine o reţea de clinici în 40 de oraşe”, a declarat Cristian Barbu, antreprenorul care a dezvoltat Docbook.

Lansată în luna iunie a anului 2017, Docbook îşi propune să simplifice şi să înlesnească relaţia pacient-doctor, oferind soluţia programării online, în timp real, direct de pe smartphone sau web.

Totodată, utilizatorii pot să consulte disponibilitatea medicilor, competenţele lor profesionale şi pot obţine confirmarea programări în mai puţin de un minut.

Aplicaţia este conectată non-stop la toate sistemele de programare ale clinicilor şi cabinetelor medicale private partenere şi permite utilizatorilor să caute doctori după nume, localitate, specialitate, data şi forma de plată acceptată.

Aplicaţia afişează medicii, ordonaţi prin geolocaţie, de la cel mai apropiat până la cel mai îndepărtat de utilizator, indicând orele şi zilele disponibile pentru programări, precum şi fotografiile lor şi testimoniale despre aceştia, postate de alţi utilizatori. Programarea este gratuită şi poate fi anulată oricând.

“Clinicile în care îţi poţi face o programare online în mod direct se numără pe degetele de la o mână, în majoritatea cazurilor, fiind nevoie de completarea unui formular, urmând ca primirea confirmării să fie făcută în 24 de ore. Timpul mediul de aşteptare şi programare efectivă în call-center-uri este de 10 minute - asta în cazul în care suni la o singură clinică. Trăim într-un secol al vitezei, în care nimeni nu mai are nici timpul, nici energia necesare conversaţiilor şi aşteptărilor interminabile pentru a obţine un lucru atât de simplu şi de firesc precum o programare la medic. Docbook a venit să răspundă unei nevoi pe care noi înşine o aveam, aceea de a eficientiza pe cât posibil timpul, şi aşa, limitat pe care îl avem. Astfel, un pacient nu este obligat să se limiteze la consultarea opţiunilor dintr-o singură clinică, ci dintr-o întreagă reţea de clinici pe care le avem partenere. În mai puţin de un minut, poate face o evaluare a soluţiilor pe care i le oferim, poate alege, în consecinţă, şi primi confirmarea programării. E atât de simplu”, a mai spus Cristian Barbu.

Utilizatorii pot face, astfel, programări în clinici precum precum Wellborn, Neolife, Spitalul Monza, Hipocrat 2000, Fundatia Regina Maria, LaurusMedical, Provita sau Medicales.  

AFACERI DE LA ZERO