Companii

DocProcess se pregăteşte de expansiune la nivel global şi lansează o nouă poziţionare de brand

DocProcess se pregăteşte de expansiune la nivel global...

Autor: Ziarul Financiar

17.09.2020, 13:24 697

DocProcess, o companie românească de tehnologie, lansează o nouă poziţionare de brand şi o nouă identitate vizuală ca parte a efortului de extindere a serviciilor la nivel global.

Compania este deja prezentă pe pieţele din România, Franţa, Belgia şi Luxemburg, şi se pregăteşte pentru noua etapă de expansiune, în care îşi propune să traverseze Europa şi să atragă noi clienţi din Statele Unite ale Americii şi regiunea Asia-Pacific.

 „Am lucrat la o nouă strategie de dezvoltare a companiei, ceea ce ne-a condus către necesitatea de repoziţionare a brand-ului DocProcess, precum şi lansarea unei noi identităţi vizuale. Astăzi mai mult ca oricând, liderii companiilor înţeleg puterea şi valoarea adăugată a transformării digitale. Ceea ce noi aducem în plus, o viziune pe care am aplicat-o constant dar pe care nu am comunicat-o ca atare, este transformarea digitală la nivelul întregului ecosistem de business. Aşadar, nu doar o automatizare în interiorul companiei, ci o automatizare a tuturor proceselor documentare existente între o companie şi partenerii acesteia, fie că sunt furnizori, clienţi, instituţii financiare sau administrative. La DocProcess, definim viitorul colaborării între organizaţii şi ne dorim ca de astăzi să facem acest lucru şi la nivel global,” a declarat Liviu Apolozan, fondator DocProcess.

Aplicaţiile construite cu ajutorul platformei DocProcess sprijină companiile în vederea creşterii rentabilităţii, acestea având controlul complet al proceselor operaţionale cu partenerii lor. Procesele includ gestionarea contractelor, Purchase-to-Pay, Order-to-Cash, logistică şi altele.

Platforma DocProcess este personalizabilă şi compatibilă cu peste 200 de programe de contabilitate sau sisteme ERP.

În 15 ani de la înfiinţare, DocProcess a crescut de la un start-up românesc la un scale-up cu o reprezentare la nivel internaţional. Compania are birouri în Bucureşti, Braşov, Paris şi Grenoble, iar echipa sa numără peste 50 de angajaţi. În prezent, DocProcess are un portofoliu de peste 3.500 de clienţi de renume în Europa. Conducerea se aşteaptă să tripleze numărul de clienţi şi să atingă o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro în următorii 5 ani.

Noua poziţionare de brand şi identitatea vizuală au fost realizate cu sprijinul agenţiei de creaţie din Londra, Omobono, companie specializată în colaborarea cu firme de tehnologie B2B. Proiectul face parte din strategia de creştere adoptată de DocProcess în urma infuziei de capital primită de la Morphosis Capital în septembrie 2019.

Strategia de dezvoltare cuprinde creşterea cotei de piaţă în Franţa, precum şi continuarea extinderii în ţările Benelux, urmată de Marea Britanie şi Statele Unite. Pentru a accelera acest proces, DocProcess are în vedere accesarea de noi runde de finanţare din partea unor fonduri de investiţii internaţionale renumite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO