Companii

Doi antreprenori din Timişoara, Gheorghe Ioan Fernea şi Titus Mihail Nicoară Zăgănescu, au vândut fabrica de mortare cu brandul Ceradez competitorilor de la Hasit

Doi antreprenori din Timişoara, Gheorghe Ioan Fernea şi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.10.2022, 09:00 881

♦Gabbro SRL, vânzătorul din această tranzacţie, care deţinea fabrica şi brandul Ceradez, este o companie deţinută, în mod egal, de Gheorghe Ioan Fernea şi Titus Mihail Nicoară Zăgănescu, potrivit confidas.ro ♦ Reprezentanţii Hasit estimează că fabrica din Timişoara ar putea genera în 2023 o cifră de afaceri cuprinsă între 4 şi 6 milioane de euro.

Producătorul german de mate­riale de construcţii Hasit, parte din grupul Fixit, cu afaceri de 76 de mili­oane de lei pe piaţa locală în 2021, a cumpărat fabrica de mortare care produce sub brandul Ceradez din Timişoara, de la Gabbro SRL.

„Fabrica din Timişoara este compusă din două linii de fabricaţie a mor­ta­relor uscate - una pentru mortare gri şi alta pentru mortare albe. Planificăm să producem acolo materiale de înaltă calitate, cu performanţe tehnice ridi­cate, atât pentru piaţa din România, cât şi pentru cea din Serbia“, a spus Bogdan Roman, directorul general Hasit România, fără a preciza la cât s-a ridicat suma pe care a plătit-o Hasit pentru fabrica Ceradez.

Gabbro SRL, vânzătorul din aceas­tă tranzacţie, care deţinea fabrica şi brandul Ceradez, este o companie deţinută, în mod egal, de doi acţionari, potrivit platformei de analiză financia­ră a companiilor Confidas.ro. Este vorba despre Gheorghe Ioan Fernea şi Titus Mihail Nicoară Zăgănescu. Firma a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 12,4 milioane de lei (2,5 mil. euro), în creştere cu 3% faţă de anul pre­cedent, conform da­telor dis­po­nibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul de 920.000 de lei a fost în scădere cu 9% faţă de 2020, iar nu­mărul mediu de anga­jaţi a ajuns la 25. Mo­mentan însă, în fabrica de la Timişoara lucrează nouă oa­meni. Ceradez concurează pe o piaţă unde principalii jucători sunt AdePlast, Baumit, dar şi Hasit, chiar compania cumpărătoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro